Tσάι cascara μια νέα μόδα

Δεν είναι κανονικό τσάι, δεν είναι ούτε καφές αλλά το τσάι cascara φτιαγμένο από αποξηραμένα φλούδες των μούρων του καφέ κερδίζει συνεχώς έδαφος στα σαλόνια και στα coffee shops παντού.  

Παρασκευή, 28 Οκτωβρίου 2016

Το τσάι cascara, γνωστό και ως τσάι του μούρου του καφέ, είναι σχετικά καινούριο στον δυτικό κόσμο, αλλά σερβίρεται στην Υεμένη και στην Αιθιοπία εδώ και πολλά χρόνια. Όταν οι κόκκοι του καφέ αφαιρεθούν από τους φλοιούς τους, οι φλοιοί ξεραίνονται στον ήλιο και από αυτούς του αποξηραμένους φλοιούς φτιάχνεται το τσάι. Συνήθως οι φλοιοί αποτελούν απορρίμματα, αλλά η παραγωγή του τσαγιού cascara συντελεί στο να χρησιμοποιείται μεγαλύτερο μέρος του φυτού του καφέ. 

Το cascara δεν κατηγοριοποιείται σαν καφές γιατί δεν φτιάχνεται από τους κόκκους του καφέ, και δεν έχει την γεύση του. Δεν κατηγοριοποιείται επίσης σαν τσάι, γιατί φτιάχνεται από το φυτό του καφέ και τις φλούδες του. Συνήθως μπαίνει στην κατηγορία του αφεψήματος από φρούτα, ή του τσαγιού από βότανα. Είναι ελαφρώς γλυκό και έχει φρουτώδη γεύση. Περιέχει καφεΐνη αλλά μόνο το ¼ της αντίστοιχης ποσότητας καφέ.

Επειδή παρασκευάζεται όπως το τσάι, μπορεί να γίνει ζεστό ή κρύο, ανάλογα με τις ορέξεις του καταναλωτή. 

Μπορεί κανείς να το βρει και σε μορφή σιροπιού σε ένα cocktail με βάση το ρούμι που ονομάζεται Sun Streaks in the Coffeelands.

Όροι: 
Κατηγοριες: