Ο χυμός από λάχανο καταπολεμά το έλκος

Πειράματα που έγιναν από την δεκαετία του 50 έδειξαν ότι το λάχανο περιέχει φυσικά συστατικά που συμβάλλουν αποτελεσματικά στην επούλωση του πεπτικού έλκους. Ένα λίτρο χυμού λάχανου ημερησίως ανακουφίζει τα συμπτώματα και τελικά επουλώνει τόσο το γαστρικό έλκος όσο και το έλκος του δωδεκαδακτύλου.

Τετάρτη, 22 Μαΐου 2019

Το λάχανο είναι φυσική πηγή gefernate, μιας ουσίας που χρησιμοποιείται στη φαρμακευτική για την παρασκευή σκευασμάτων κατά του έλκους, καθώς και μιας χημικής ουσίας που μοιάζει με την καρβενοξολόνη, η οποία αποτελεί το δραστικό συστατικό στα φάρμακα για την αντιμετώπιση του πεπτικού έλκους και της γαστροοισοφαγικής παλινδρόμησης.

Παράλληλα το λάχανο διαθέτει αντιβιοτικές ιδιότητες. Έχει αποδειχτεί ότι καταστρέφει αρκετά βακτηρίδια σε δοκιμαστικούς σωλήνες, μεταξύ των οποίων ίσως και το ελικοβακτηρίδιο του πυλωρού, το οποίο ενοχοποιείται για την δημιουργία του έλκους. Αυτά τα συστατικά του λάχανου ενισχύουν την άμυνα του στομάχου κατά των γαστρικών οξέων.

Η προετοιμασία του χυμού

Για να φτιάξουμε χυμό από λάχανο χρησιμοποιούμε φρέσκο πράσινο λάχανο περασμένο από τον αποχυμωτή. Όσο πιο φρέσκο είναι το λάχανο τόσο καλύτερα αποτελέσματα θα φέρει, γιατί η συντήρηση για μεγάλο διάστημα μειώνει τις ευεργετικές του ιδιότητες. Επιπρόσθετα το λάχανο πρέπει να είναι ωμό γιατί με την θερμική επεξεργασία τα δραστικά για την καταπολέμηση του έλκους συστατικά του αλλοιώνονται. Ο χυμός διατηρείται στο ψυγείο και καταναλώνεται με ρυθμό ενός λίτρου την ημέρα. Τα αποτελέσματα θα είναι αισθητά ακόμη και σε διάστημα τριών εβδομάδων.

Όροι: 
Κατηγοριες: