Η λεμονάδα της Κατερίνας: Το μυστικό για την πιο επιτυχημένη σπιτική συνταγή

Οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν και ολοένα και πιο συχνά αποζητάς κάτι δροσιστικό για να ξεγελάσεις τη δίψα σου. Τι καλύτερο από κάτι που έφτιαξες η ίδια, εύκολα, γρήγορα και... υγιεινά;

Παρασκευή, 10 Ιουλίου 2020

Αν λατρεύεις τα λεμόνια, όπως κι εμείς εδώ στο womenonly.gr θα λατρέψεις και τη συνταγή για σπιτική λεμονάδα που θα σου δώσουμε. Και, ακόμη περισσότερο, το μυστικό που θα τη "μετατρέψει" σε ανθρακούχα απόλαυση.

Αρχικά θα χρειαστείς ένα κιλό φρέσκο χυμό από στημένα λεμόνια. Σούρωσέ τον καλά και κράτησέ τον στην άκρη.

Μετά, θα βράσεις 500ml νερό μαζί με 1 κιλό ζάχαρη και τις φλούδες από ένα λεμόνι. Μόλις λιώσει η ζάχαρη, βγάλε το σκεύος από τη φωτιά και αφαίρεσε τις φλούδες. Άφησε κρυώσει το μείγμα και πρόσθεσε τον χυμό από τα λεμόνια.

Σε ένα ποτήρι νερού βάλε δυο δάχτυλα χυμό και αραίωσέ το με νερό ή -και εδώ ακριβώς βρίσκεται το μυστικό της επιτυχίας- με ανθρακούχο νερό ή σόδα. Πρόσθεσε και παγάκια και το αποτέλεσμα θα σε ανταμείψει 100%.

Αν δεν τον καταναλώσεις αμέσως, μπορείς να κρατήσεις τον χυμό σε μπουκάλια που θα κλείσεις αεροστεγώς για το μέλλον. Το πολύ "άμεσο" όμως, γιατί μόλις τον δοκιμάσεις, δεν νομίζουμε ότι θα έχει πολύ... χρόνο!

Στην υγειά σου. Και της φίλης Κατερίνας που μας τον έμαθε, η οποία μας δίνει και μια ακόμη εναλλακτική:

"Αν το βάλεις αυτό το μίγμα και το κάνεις παγάκια βάζεις 3-4 παγάκια με μισό ποτήρι νερό και το κάνεις γρανίτα... Μόνο για διακόσμηση στο ποτήρι λίγο δυόσμο και μια φέτα λεμόνι.."

Θα το δοκιμάσω κι αυτό Κατερίνα μου...  Σίγουρα!

Πηγή: womenonly.gr

Όροι: 
Κατηγοριες: