Σχετικα Αφιερωματα

Έχεις βήχα; Ιδού η λύση

Τα κρυολογήματα είναι συνηθισμένα αυτή την εποχή. Η γρίπη και ο πυρετός χρειάζονται οπωσδήποτε κατάλληλα φάρμακα, ωστόσο, ένας απλός πόνος στο λαιμό ή ένας απλά ενοχλητικός βήχας, μπορούν να αντιμετωπιστούν και στο σπίτι με μια εξαιρετική συνταγή από φυσικά συστατικά.

Δευτέρα, 23 Νοεμβρίου 2020

Ο βήχας, ακόμα και αν δεν υπάρχουν άλλα συμπτώματα, μπορεί συχνά να είναι αφόρητος και ενοχλητικός, ενώ τα πράγματα είναι ακόμα χειρότερα για τους καπνιστές.

Εάν αντιμετωπίζετε πρόβλημα με τον βήχα, υπάρχει μια πολύ απλή λύση για να απαλλαγείτε από αυτόν. Το μόνο που χρειάζεστε είναι 1-2 συστατικά που πρέπει να προμηθευτείτε, ενώ όλα τα υπόλοιπα υπάρχουν στο ψυγείο σας ή τα ντουλάπια σας. Είναι ένα φάρμακο που έχει χρησιμοποιηθεί για πολλά χρόνια στο παρελθόν και έχει ιστορία στα τεφτέρια των γιατρών μέχρι και τις αρχές του 19ου αιώνα.

Δείτε παρακάτω πως θα προετοιμάσετε το σιρόπι σας:

  • 1/4 φλιτζάνι Τζίντζερ (φρέσκο τριμμένο ή αποξηραμένο)
  • 1/4 φλιτζάνι γλυκόριζα
  • 1/4 φλιτζάνι άνθη χαμομηλιού
  • 1/4 φλιτζάνι χυμό λεμονιού
  • 1 κουταλιά της σούπας κανέλα
  • 1 φλιτζάνι μέλι
  • 250 ml του φιλτραρισμένου νερού

Τρόπος παρασκευής:

Πάρτε μια κατσαρόλα μεσαίου μεγέθους και ρίξτε το νερό. Προσθέστε όλα τα συστατικά εκτός από το μέλι και το λεμόνι και βράστε. Μειώστε τη θερμότητα έτσι ώστε το μείγμα σιγοβράζει. Μόλις εξατμιστεί περίπου το μισό, σουρώστε το καλά. Με το υγρό ακόμα χλιαρό, προσθέστε το χυμό λεμονιού και το μέλι. Ανακατέψτε καλά. Σε γυάλινο μπουκαλάκι το μίγμα μέσα στο ψυγεία κρατάει έως δύο μήνες.

Πως το καταναλώνουμε:

Φάτε μια κουταλιά της σούπας σιρόπι τρεις φορές την ημέρα όταν υπάρχει μεγάλη ενόχληση και ο βήχας είναι επίμονος. Είναι επίσης ευεργετικό για τα παιδιά, αλλά δεν χρειάζεται μεγαλύτερη ποσότητα από ένα κουταλάκι του γλυκού την ημέρα.

Συμβουλή: Για να θεραπεύσει ξηρό βήχα, προσθέστε ένα κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένα φύλλα μέντας στο σιρόπι.

Όροι: 
Κατηγοριες: