Φτιάξτε και πακετάρετε σαλάτα για το γραφείο

Το εβδομαδιαίο πρόγραμμα είναι φορτωμένο, οι δουλειές ίσα που προλαβαίνουν να γίνουν, υπάρχει ελάχιστος χρόνος να ασχοληθείτε με τον εαυτό σας, και ακόμη λιγότερος έως καθόλου να ετοιμάσετε το καθημερινό σας γεύμα. Το να επισκέπτεστε καθημερινά το πλησιέστερο στο γραφείο φαστφουντάδικο, φαντάζει η μοναδική εφικτή λύση, αν θέλετε να τρώτε κάτι κατά την διάρκεια της ημέρας.

Παρασκευή, 2 Αυγούστου 2019

Στην πραγματικότητα, μόλις φάτε το πρόχειρο φαγητό σας, θα νιώσετε νωθροί και ανικανοποίητοι. Αν δε, συνεχίσετε να τρώτε καθημερινά με αυτόν τον τρόπο, σε λίγο καιρό τα ρούχα σας δεν θα σας κάνουν.

Μια καλή ιδέα για να αποφύγετε όλο αυτό είναι να ετοιμάζετε σαλάτες από το σπίτι και να τις παίρνετε στο γραφείο. Είναι σχετικά εύκολο, μπορεί να γίνει το απόγευμα της Κυριακής για όλη την εβδομάδα, είναι ένα νόστιμο και πλήρες γεύμα που δεν θα σας αχρηστεύσει μετά, και πάνω απ’ όλα είναι υγιεινό.

Διαβάστε επίσης: 
Όταν μια σαλάτα παχαίνει περισσότερο από... ένα χάμπουργκερ!

Το μόνο πρόβλημα είναι ότι οι σαλάτες σας μπορεί να γίνουν πραγματικά χάλια αν δεν ξέρετε πώς να τις ετοιμάσετε να τις συσκευάσετε και να τις διατηρήσετε.

Παρακάτω περιγράφουμε το πώς μπορείτε να ετοιμάσετε τις σαλάτες σας, να τις διατηρείτε σε βάζα ώστε να διαρκούν για όλη την εβδομάδα, και να μένουν φρέσκες και νόστιμες.

Θα χρειαστείτε γυάλινα βάζα που κλείνουν ερμητικά, αλλά αν δεν έχετε τέτοια μπορείτε να χρησιμοποιήσετε γυάλινα δοχεία φαγητού που υπάρχουν αρκετά στην αγορά.

Η συσκευασία της σαλάτας σας θα πρέπει να γίνει σε στρώματα. Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι το πρώτο στρώμα πρέπει να είναι το dressing. Αυτό θα πρέπει να τοποθετηθεί στον πάτο του δοχείου, και η ποσότητα που θα βάλετε εξαρτάται από το μέγεθος του δοχείου (και συνεπώς την ποσότητα της σαλάτας) που έχετε.

Το επόμενο στρώμα θα πρέπει να αποτελείται από σκληρά λαχανικά τα οποία δεν θα απορροφήσουν το dressing. Προτιμήστε τοματίνια, ή αρακά. Μην βάζετε πάνω από το dressing φρούτα, μαρούλι ή άλλα φυλλώδη λαχανικά εκτός αν θέλετε να τρώτε μουσκεμένες σαλάτες.

Το επόμενο στρώμα θα μπορούσε να αποτελείται από κομμένες πιπεριές, μπρόκολο, αγγουράκια, καλαμπόκι, ραπανάκι, φασόλια κλπ. Θυμηθείτε ότι θα πρέπει να απλώνετε τα στρώματα όσο πιο σφιχτά μπορείτε. Όσο λιγότερο αέρα περιέχει η σαλάτα σας, τόσο πιο πολύ χρόνο θα διατηρηθεί.

Διαβάστε: 
Ποιες είναι οι πιο υγιεινές μέθοδοι μαγειρέματος

Αν θέλετε να προσθέσετε στην σαλάτα σας ζυμαρικά, ρύζι, κινόα ή άλλους σπόρους θα πρέπει να τα προσθέσετε σε αυτό το σημείο.

Το επόμενο στρώμα θα μπορούσε να αποτελείται από πράσινα φυλλώδη λαχανικά. Τοποθετώντας τα στο πάνω μέρος του δοχείου, τα κρατάτε μακριά από το dressing και έτσι δεν θα μουσκέψουν.

Αν θέλετε να προσθέσετε τριμμένο τυρί ή ξηρούς καρπούς, μπορείτε να το κάνετε στο τέλος.

Αφού τελειώσετε με το πακετάρισμα των υλικών κλείστε καλά το δοχείο σας και αποθηκεύστε το στο ψυγείο. Μια σαλάτα πακεταρισμένη με αυτόν τον τρόπο, που θα περιέχει ελάχιστο αέρα, διατηρείτε άνετα στο ψυγείο για μία εβδομάδα, χωρίς να χάσει την υφή και την γεύση της.

Αν θέλετε να προσθέσετε στην σαλάτα σας κοτόπουλο, μοσχάρι ή τόνο, προτείνουμε να το κάνετε την ημέρα που θα την φάτε.

Για να απολαύσετε την σαλάτα σας, αδειάστε την σε ένα μπώλ, και ανακατέψτε με το dressing. Το αποτέλεσμα θα σας αποζημιώσει και το πιο σημαντικό, θα σας κρατήσει μακριά από το φαστφουντάδικο με τα λιπαρά burgers.

Όροι: 
Κατηγοριες: