Σχετικα Αφιερωματα

Λεμόνι: το «αγαπημένο» του συκωτιού

Τα λεμόνια είναι η αγαπημένη τροφή του συκωτιού μας. Είναι η τροφή αυτή που καθαρίζει όλο τον οργανισμό μας και βοηθά να λειτουργούν όλα «ρολόι».

Τρίτη, 25 Μαΐου 2021

Περιέχει πλούσια αντιοξειδωτικά και βιταμίνη C που βοηθούν στην παραγωγή ενζύμων από το συκώτι και την καλύτερη χώνεψη. Ο χυμός λεμονιού έχει χημική δομή παρόμοια με αυτήν των πεπτικών ενζύμων του σώματος μας, έτσι αποτελεί μια πολύ καλή πηγή για την παραγωγή ενζύμων του ήπατος.

Καταπολεμά επίσης τις ελεύθερες ρίζες που απελευθερώνονται στο αίμα μας στη διαδικασία της χώνεψης. Έχει αντισηπτικές ιδιότητες και βοηθά στην καταπολέμηση βλαβερών βακτηρίων. Αντικαθιστά φυσικά το αλάτι καθώς είναι πλούσιο σε ηλεκτρολύτες αλλά δεν αφυδατώνει τα κύτταρά μας όπως κάνει το αλάτι. 

Συχνά οι γιατροί το συνιστούν αντί του αλατιού σε όσους κάνουν ειδική διατροφή λόγω προβλημάτων στο συκώτι. Μόλις το λεμόνι εισέλθει στον οργανισμό εξουδετερώνει τις τοξίνες, πετά τα άχρηστα συστατικά και ενεργοποιεί τη διαδικασία χώνεψης. Επιλέξτε βιολογικά λεμόνια για ακόμη καλύτερα αποτελέσματα. 

Όροι: 
Κατηγοριες: