2016 Διεθνές έτος οσπρίων

Ο Οργανισμός Τροφίμων και Αγροτικής Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών (FAO), ανακήρυξε το 2016, ως το έτος των οσπρίων. Σκοπός της καθιέρωσης του διεθνούς έτους οσπρίων, είναι η ενημέρωση του κοινού για τα οφέλη του διατροφικού αυτού θησαυρού καθώς και η προτροπή για διεύρυνση της παραγωγής του.

Πέμπτη, 17 Νοεμβρίου 2016

Ένα «φιλικό» προς το περιβάλλον τρόφιμο

Σε σύγκριση με τα υπόλοιπα τρόφιμα, τα όσπρια, αφήνουν μικρό οικολογικό «αποτύπωμα», η παραγωγή τους δηλαδή μολύνει πολύ λιγότερο το περιβάλλον από τα υπόλοιπα τρόφιμα, γεγονός που τα κατατάσσει στα πιο φιλικά προς τον πλανήτη τρόφιμα.

Τα όσπρια απαιτούν ελάχιστη διαδικασία επεξεργασίας και δεν καταψύχονται, γεγονός που τα αναβαθμίζει στις προτιμήσεις όσων θέλουν η διατροφή τους να μην επιβαρύνει το περιβάλλον. Είναι μακράς διάρκειας και μπορούν να μείνουν στο ράφι μήνες ή ακόμη και χρόνια στην αποθήκευση χωρίς να χαλάσουν ή να χάσουν την θρεπτική τους αξία.

Βάλτε λοιπόν και εσείς στη διατροφή σας τα πολύτιμα όσπρια, όχι μόνο για να θωρακίσετε την υγεία σας με τα πολύτιμα συστατικά τους αλλά και για να δώστε στον πλανήτη μας την ανάσα που χρειάζεται.

Όροι: 
  • ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ ΑΠΟΤΥΠΩΜΑ
Γλωσσαρι
Κατηγοριες: