Ποια είναι τα φασόλια Λίμα;

Τα φασόλια της Λίμα όπως λέγονται μας έρχονται από την Λατινική Αμερική, ενώ είναι τόσο ανθεκτικά στην καλλιέργεια, που αποτελούν πρωτεύουσα τροφή των πληθυσμών αυτών. Δεν πρέπει να τρώγονται ωμά, διότι είναι θανατηφόρα. Ωστόσο βρασμένα έχουν υψηλά επίπεδα πρωτεϊνών, είναι εύγευστα, ενώ οι βιταμίνες και τα ιχνοστοιχεία που περιέχουν τα καθιστούν ικανά, για να αποτελούν ένα πλήρες γεύμα.

Δευτέρα, 4 Σεπτεμβρίου 2017

Τα φασόλια Lima ή αλλιώς βουτύρου εξαιτίας της πλούσιας υφής βουτύρου που έχουν, είναι ένα είδος φασολιού το οποίο είναι εύκολο στην καλλιέργεια και ευδοκιμεί σχεδόν σε όλα τα εδάφη. Μπορούμε να τα φάμε με ποικίλους τρόπους πάντα όμως καλά βρασμένα καθώς περιέχουν υψηλά ποσοστά κυανίου που η κατανάλωσή τους μπορεί να οδηγήσει μέχρι και το θάνατο. Με το βράσιμο εκλύεται το αέριο κυάνιο και σουρώνονται με αποτέλεσμα να απομακρύνεται, ώστε να είναι απολύτως ασφαλή για κατανάλωση.

Τα οφέλη στον οργανισμό είναι πολλαπλά μιας και διευκολύνει την καλή λειτουργία του εντέρου, εξαιτίας των διαλυτών φυτικών ινών, που περιέχουν μειώνουν την χοληστερίνη είναι καλή πηγή μαγνησίου και φυλλικού οξέος, τα οποία βοηθούν στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης, χαλαρώνοντας τα αιμοφόρα αγγεία και μειώνοντας την πίεση στην καρδιά, αποτρέποντας έτσι τα εγκεφαλικά επεισόδια και τις καρδιακές προσβολές. Αυξάνουν την οξυγόνωση του σώματος και ρυθμίζουν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα βοηθώντας διαβητικά άτομα, ενώ ταυτόχρονα προσφέρουν ευεξία και ενέργεια.

Το itrofi προτείνει την κατανάλωση των φασολιών lima κυρίως για τους χορτοφάγους και όχι μόνο καθώς καλύπτουν το 1/3 της ημερήσιας συνιστώμενης ποσότητας πρωτεϊνών σε ένα μόνο κύπελλο, οι οποίες είναι τόσο σημαντικές που συμμετέχουν σχεδόν σε όλες τις διαδικασίες του σώματος, καθώς αποτελούν δομικά στοιχεία, για ανάπτυξη των κυττάρων, των ιστών έως τη γνώση, τη δύναμη των οστών και την ενέργεια. Αν θέλετε να εξασφαλίσετε φυσιολογική ανάπτυξη ή να ανακάμψετε από τραυματισμό ή ασθένεια, αυξάνοντας τα επίπεδα πρωτεϊνών σας είναι ιδανικά.

Αικατερίνη Στεφάνου, Κλινική χημικός 

Όροι: 
Κατηγοριες: