Η κορυφαία σπιτική συνταγή Νachos που θα ξετρελάνει όλη την παρέα

Το Σαββατοκύριακο φτάνει και μαζί του φέρνει την επιθυμία για ξεκούραση, καλή παρέα και μοναδικές απολαύσεις. Όλοι βεβαίως αποζητάμε τη χαλάρωση και σίγουρα μερικές όμορφες στιγμές με τους φίλους μας στο σπίτι. Το itrofi.gr σας παρουσιάζει ένα ξεχωριστό σνακ με το οποίο θα ξετρελανετε τους φίλους και την οικογένεια σας.

Παρασκευή, 11 Μαΐου 2018

Μία εκλεκτή συνταγή Nachos και μάλιστα απ΄ τα χεράκια σας. 

Ιστορία: 
Ως γνωστόν τα Nachos είναι σνάκ που προέρχονται από το βόρειο Μεξικό, παρόλο που το μεγαλύτερο ποσοστό της επιτυχίας τους το οφείλουν στις ΗΠΑ. Αποτελούνται από τσιπς τορτίγιας ή τοτόπος με επικάλυψη σάλτσας τυριού. Δημιουργήθηκαν το 1943 και οφείλουν τη "γέννηση" τους στον Ιγκνάσιο "Νάτσο" Ανάγια ο οποίος τους έδωσε και το όνομα του. Ο ίδιος θα πει για το δημιούργημα του:

«Πήγα στην κουζίνα και δεν είχα ιδέα τι να φτιάξω. Είδα ένα μπολ με φρέσκα τηγανητά κομμάτια τορτίγια. Σκέφτηκα ότι αν προσθέσω από πάνω τους λίγο τριμμένο τυρί θα ήταν νόστιμα. Σκέφτηκα πως θα ταίριαζαν και μερικές πιπεριές και χωρίς να το καταλάβω μου ήρθε η έμπνευση να τα βάλω και στο φούρνο για να λιώσει το τυρί».

Τα πρωτότυπα βεβαίως nachos αποτελούνταν από τηγανητές τορτίγιες καλαμποκιού καλυμμένες με λιωμένο τυρί και πιπεριές χαλαπένιο σε φέτες. Σύντομα τα nachos κατάφεραν να εξελιχθούν σε ένα από τα πιο δημοφιλή σνακ στον κόσμο. Στη χώρα μας έχουν ταυτιστεί με μοναδικές βραδιές στο σπίτι και με την παρακολούθηση των αγαπημένων μας προγραμμάτων. Είθιστε, οι βραδινές ανοιξιάτικες συναθροίσεις με τους φίλους μας να συνοδεύονται από μεζεδάκια κι αλκοόλ. Για να ξεφύγουμε αυτή τη φορά από τα τετριμμένα και τα κλασικά μεζεδάκια, με τη συμβολή του ΕΘΝΟΥΣ της Κυριακής, προτείνουμε nachos! Όχι έτοιμα, αλλά με τα χεράκια σας, από την φανταστική κι απλή συνταγή του finger food, που θα ξετρελάνει τους καλεσμένους σας!

Είστε έτοιμοι να δημιουργήσετε τα πιο γευστικά σπιτικά nachos;

Τι θα χρειαστείτε;
500γρ κιμάς

1 κ.σ. σκόνη τσίλι

1 κ.σ. κύμινο

Αλάτι Kosher

2 κ.σ. βούτυρο

2 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

2 φλιτζ (500ml) γάλα πλήρες

2 ½ φλιτζ (350γρ) τυρί Τσένταρ τριμμένο

1 σακουλάκι τσιπς τορτίγιας

1 κονσέρβα (470γρ) μαύρα φασόλια,

στραγγισμένα και πλυμμένα

2 ντομάτες, χοντροκομμένες

¼ μικρό κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

⅓ φλιτζ (70γρ) πιπεριές jalapeno ψιλοκομμένες

Ξινή κρέμα, salsa και γουακαμόλε

Για το σερβίρισμα

Σε ένα τηγάνι, σε μέτρια προς υψηλή φωτιά, ρίξτε τον κιμά και τσιγαρίστε τον «σπάζοντάς» τον με ένα ξύλινο κουτάλι, μέχρι να μαγειρευτεί καλά. Βγάλτε το λίπος από το τηγάνι αφήνοντας μέσα μόνο 2 κουταλιές. Ρίξτε την σκόνη τσίλι, το κύμινο και ¾ κ.γ. αλάτι, ανακατέψτε και συνεχίστε το μαγείρεμα για 1 λεπτό. Αφήστε το στην άκρη. Σε ένα κατσαρολάκι, σε μέτρια φωτιά, λιώστε το βούτυρο. Προσθέστε το αλεύρι και ανακατέψτε συνεχώς για 1-2 λεπτά. Ρίξτε το γάλα σιγά σιγά και ανακατέψτε. Όταν το γάλα αρχίσει να κοχλάζει, προσθέστε το τυρί λίγο λίγο, ανακατεύοντας συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα. Βγάλτε τη σάλτσα τυριού από τη φωτιά και αλατίστε. Βάλτε τα τσιπς τορτίγιας σε ένα ρηχό σκεύος σερβιρίσματος. Ρίξτε τη σάλτσα τυριού πάνω από τα τσιπς και από πάνω τον κιμά, τα μαύρα φασόλια, τις ντομάτες, το κόκκινο κρεμμύδι και τις jalapenos. Σερβίρετε με ξινή κρέμα, salsa και γουακαμόλε στο πλάι.


Finger Food με το ΕΘΝΟΣ της Κυριακής

 finger food

Η συνταγή είναι μόνο μία από τις δεκάδες άλλες που εμπεριέχονται στην ειδική έκδοση Finger Food που κυκλοφορεί αυτή την Κυριακή (13/5) με το ΕΘΝΟΣ της Κυριακής! Τέλειες ιδέες για λαχταριστά τσιμπολογήματα και αναζωογονητικά ποτά σε μια έκδοση χρήσιμη για όλους. Περισσότερες από 60 συνταγές, εύκολες, πρακτικές και, φυσικά, πεντανόστιμες, για να επιλέξετε και να δημιουργήσετε το δικό σας μενού. Κλασικά συνοδευτικά, δημοφιλή finger food από όλο τον κόσμο αλλά κι εύκολα πιάτα που τρώγονται ακόμα και στο πόδι. Απολαύστε τα nachos με τους φίλους σας το ερχόμενο Σάββατο που θα προβληθεί ο μεγάλος τελικός του 63ου διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision.

Tags: 
Όροι: 
Κατηγοριες: