Σχετικα Αφιερωματα

Λουΐζα και ω-3 λιπαρά για κοφτερό μυαλό

Τελευταία επιστημονικά δεδομένα επιβεβαιώνουν ότι η φύση μπορεί να δώσει λύσεις σε διάφορα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζουμε σήμερα. Το βότανο λουΐζα σε συνδυασμό με ω-3 λιπαρά φαίνεται ότι ενισχύει την μνήμη και χαρίζει πνευματική διαύγεια.

Δευτέρα, 4 Ιουνίου 2018

Μελέτη που πραγματοποιήθηκε από το Πανεπιστήμιο της Northumbria στην Μ. Βρετανία, κατέδειξε ότι η λουΐζα, το γνωστό βότανο με την επιστημονική ονομασία lemon verbena, βελτιώνει την ικανότητα μάθησης και απομνημόνευσης και κατ' επέκταση την πνευματική μας απόδοση. Το φυτό περιέχει το φλαβονοειδές λουτεολίνη, μια ουσία με ιδιαίτερα ευεργετική δράση στον ανθρώπινο οργανισμό ως αντιοξειδωτικό με ισχυρές αντιφλεγμονώδεις, αντιασθματικές και αντιαλλεργικές ιδιότητες. Αποδείχθηκε ότι η λουτεολίνη μπορεί να μειώσει τα επίπεδα της φλεγμονής στον εγκέφαλο μέχρι 70%, γεγονός που προλαμβάνει τον εκφυλισμό των κυττάρων, ανωμαλία που ευθύνεται για την εξασθένηση λειτουργιών του εγκεφάλου όπως η προσοχή και η επίγνωση.

Έπειτα από έρευνες που έκαναν άτομα ηλικίας από 18 έως 35 ετών, οι ερευνητές υποστηρίζουν πως ο συνδυασμός του βοτάνου lemon verbena με συμπληρώματα που περιέχουν ω-3 λιπαρά οξέα (υπάρχουν κυρίως στα λιπαρά ψάρια και τα θαλασσινά) βελτιώνει τη ροή του αίματος στον εγκέφαλο κατά τη διάρκεια μιας νοητικής δραστηριότητας. Αυτά τα ευρήματα κάνουν τους επιστήμονες να πιστεύουν πως τα ω-3 λιπαρά μαζί με τη λουΐζα μπορεί να αποτελούν το μυστικό για την εν γένει καλή νοητική μας κατάσταση.

Η επικεφαλής της έρευνας της οποίας τα αποτελέσματα δημοσιεύτηκαν στο Journal of Nutrition, Dr Philippa Jackson τονίζει : ‘Αν δείξουμε πως αυτό το θαυματουργό... ζευγάρι μπορεί να σταματήσει τη διανοητική έκπτωση που επέρχεται με την πάροδο του χρόνου ακόμα και σε άτομα μεγαλύτερης ηλικίας, ίσως καταφέρουμε να βοηθήσουμε σε περιπτώσεις ασθενειών που σχετίζονται με τη μνήμη και τη λογική σκέψη’.

Όροι: 
Κατηγοριες: