Πέντε τροφές που χρειάζονται οι μυς

Για να έχει κανείς δυνατούς και αθλητικούς μυς δεν αρκεί να γυμνάζεται απλά. Πρέπει οι διατροφικές του συνήθειες να βοηθάνε προς αυτή την κατεύθυνση. Υπάρχουν συγκεκριμένες τροφές που είναι προωθητικές στην δημιουργία δυνατών μυών και αν συνδυάζονται με συστηματική άσκηση είναι χρήσιμες για τον συγκεκριμένο σκοπό.

 

Τετάρτη, 16 Δεκεμβρίου 2020

Ακολουθούν πέντε χαρακτηριστικά παραδείγματα τροφών που βοηθούν την ανάπλαση και δημιουργία μυών και οι οποίες βρίσκονται καθημερινά στη διατροφή όσων αθλούνται. 

Φιλέτο χοιρινό

Ένας νόστιμος τρόπος για να παίρνεις πρωτεΐνες υψηλής ποιότητας χωρίς ταυτόχρονα να παχαίνεις, το φιλέτο χοιρινό περιέχει επίσης θειαμίνη, η οποία είναι το κλειδί για τον αποτελεσματικό μεταβολισμό των υδατανθράκων σε ενέργεια καθώς και για την ενδυνάμωση των μυϊκών ινών.

Σοκολατούχο γάλα

Η έρευνα που έγινε Πανεπιστήμιο του Κονέκτικατ είναι ενδεικτική για την σημασία του σοκολατούχου γάλακτος στην ενδυνάμωση των μύων καθώς σύμφωνα με αυτή, οι δρομείς που πίνουν σοκολατούχο γάλα πριν από ένα τρέξιμο διάρκειας 45 λεπτών έχουν δείκτες της αυξημένης σύνθεσης πρωτεϊνών ακόμα και τρεις ώρες μετά το τέλος του τρεξίματος!

Γλυκοπατάτες

Οι γλυκοπατάτες έχουν χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, κάτι που εξασφαλίζει διαρκή ενέργεια ενώ περιέχουν τόσο μαγγάνιο όσο και χαλκό, ιχνοστοιχεία που είναι ζωτικής σημασίας για την υγιή λειτουργία των μυών. Πολλοί αθλητές τρώνε γλυκοπατάτες πριν τους αγώνες τους και αυτό δεν είναι τυχαίο.

Αμύγδαλα

Τα αμύγδαλα αποτελούν μια από τις καλύτερες πηγές αλφα-τοκοφερόλης και βιταμίνης Ε, οι οποίες βοηθούν στην επανασύσταση των μυών μετά από μια σκληρή γυμναστική. Γενικότερα, το συγκεκριμένο είδος ξηρών καρπών είναι ό,τι πρέπει για την διαδικασία ενδυνάμωσης των μυών μας.

Αυγά

Η πρωτεΐνη των αυγών είναι η πιο ισορροπημένη πρωτεΐνη τροφίμων για τον άνθρωπο μετά το μητρικό γάλα. Αυτό σημαίνει πως περιέχει όλα τα ζωτικής σημασίας αμινοξέα που χρειάζονται οι μύες σας για την ανάκαμψή τους μετά από μια σκληρή άσκηση. Συγκεκριμένα, ένα αυγό περιέχει περίπου το 10% του αριθμού των πρωτεϊνών που πρέπει να παίρνετε κάθε μέρα.

Φωτογραφία από τον χρήστη Nastasya Day στο Pexels

Όροι: 
Κατηγοριες: