10 τροφές που πολεμούν τις φλεγμονές και τον πόνο

Μερικές από τις καλύτερες θεραπείες για την αντιμετώπιση των φλεγμονών έχουν και καταπληκτική γεύση, κάτι που δυστυχώς δεν ισχύει για τα συνταγογραφούμενα φάρμακα. Πολύ περισσότερο, αυτές οι θεραπείες δεν προκαλούν τις παρενέργειες που προκαλούν τα περισσότερα αναλγητικά.

Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου 2021

Παρακάτω αναφέρουμε 10 καταπληκτικές τροφές που καταπολεμούν τις φλεγμονές και τον πόνο.

Blueberries (Μύρτιλα)

Είναι εξαιρετικά αντιφλεγμονώδη. Αυξάνουν εκείνες τις πρωτεΐνες που λόγω γήρατος μειώνονται στον οργανισμό και η έλλειψή τους δημιουργεί φλεγμονές, πόνους, και βλάβες στον ιστό.

Πιπέρι Καγιέν

Ελαττώνει την ένταση της φλεγμονής λόγω της ισχυρής αντιφλεγμονώδους ουσίας, της καψαϊκίνης.

Κεράσια

Ενώ οι περισσότεροι άνθρωποι σκέφτονται την ασπιρίνη όταν πονάνε, τα ξινά κεράσια έχουν δέκα φορές περισσότερη αναλγητική δράση.

Σκουροπράσινα Λαχανικά

Λαχανικά όπως το kale (είδος αγριολάχανου) και το σπανάκι περιέχουν μεγάλες ποσότητες αλκαλικών όπως το ασβέστιο και το μαγνήσιο. Αυτά βοηθούν την χημική ισορροπία του σώματος για να ανακουφιστεί από την φλεγμονή.

Λιναρόσπορος και λινέλαιο

Ο λιναρόσπορος περιέχει πολλά φυτικά έλαια που βοηθούν στην αντιμετώπιση των φλεγμονών. Επίσης οι φυτικές του ίνες μειώνουν την πείνα και βοηθούν στην απώλεια βάρους.

Ginger

Το Τζίντζερ έχει αποδειχθεί καλύτερο από πολλά γνωστά μη στεροειδή αντιφλεγμονώδη, ενώ παράλληλα το τσάι από τζίντζερ φαίνεται να μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου.

Βατόμουρα και φράουλες

Όπως και τα κεράσια έχουν ισχυρή αντιφλεγμονώδη και αναλγητική δράση.

Κουρκουμάς

Μειώνει τον πόνο και δρα κατά των φλεγμονών χωρίς παρενέργειες. Επίσης βελτιώνει την υγεία του δέρματος και ενισχύει το ανοσοποιητικό.

Καρύδια

Τα ωμά ανάλατα καρύδια, περιέχουν μεγάλες ποσότητες ω-3 λιπαρών που μειώνουν τον πόνο και έχουν αντιφλεγμονώδη δράση. Θεωρούνται υπερτροφές για την καρδιά.

Φωτογραφία από τον χρήστη Orlando Rey στο Pexels

Όροι: 
  • ΚΑΨΑΙΚΙΝΗ
Γλωσσαρι
Κατηγοριες: