Αντιγηραντικές τροφές αντί για Botox

Οι τροφές παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στην εμφάνιση της επιδερμίδας μας. Δεν είναι τυχαίο άτομα τα οποία καταναλώνουν αλκοόλ και ναρκωτικά το δέρμα τους φαίνεται πολύ πιο γερασμένο και σε μικρό χρονικό διάστημα. Το δέρμα είναι η εικόνα του ανθρώπου γεγονός πολύ σημαντικό για την ψυχολογία, έτσι εύκολα κανείς καταφεύγει σε ιατρικές παρεμβάσεις.

Παρασκευή, 21 Δεκεμβρίου 2018

Υπάρχουν, όμως τροφές οι οποίες μπορούν να μας διατηρήσουν ή να επαναφέρουν την χαμένη λάμψη της επιδερμίδας μας και να φαινόμαστε ακόμη και 10 χρόνια νεότεροι. Θα μπορούσαμε να χωρίσουμε τα τρόφιμα σε δύο μεγάλες κατηγορίες αυτά τα οποία προλαμβάνουν τις ρυτίδες και αυτά που αποκαθιστούν την ήδη ταλαιπωρημένη επιδερμίδα. Στην πρώτη κατηγορία νικητής αναδεικνύονται τα καρότα τα οποία δρουν προληπτικά με τη βοήθεια της βιταμίνη C και βήτα-καροτίνη, που προστατεύουν το δέρμα μας από τις βλαβερές ακτίνες UV του ήλιου, ενώ συχνά αποτελούν κύριο συστατικά σε ακριβές κρέμες προσώπου και λοσιόν σώματος. Επίσης παρόμοια δράση παρουσιάζουν και τα μούρα, το βαθύ μωβ χρώμα τους οφείλεται στην υψηλή περιεκτικότητα ισχυρών αντιοξειδωτικών, που περιέχουν τα οποία είναι ικανά να δεσμεύσουν τις ελεύθερες ρίζες οι οποίες είναι υπεύθυνες για την καταστροφή του DNA των κυττάρων, προκαλώντας γήρανση.

Στην ίδια κατηγορία συγκαταλέγεται η πάπρικα και ο κουρκουμάς δυο μπαχαρικά ιδιαίτερα ευεργετικά για τον οργανισμό αποτρέποντας την οξείδωση του σώματος και την φθορά μιας και περιέχουν βιταμίνη C και Ε οι οποίες βοηθούν στην σφριγηλότητα της επιδερμίδας ενώ παράλληλα ο κουρκουμάς λόγω των αντιφλεγμονωδών ουσιών εμποδίζει την ερυθρότητα του δέρματος έτσι σε μόλις λίγες ημέρες με μισό κουταλάκι του γλυκού και απο τα δύο ημερησίως σε 10 ημέρες η επιδερμίδας σας θα φαίνεται σφρυγιλή και λαμπερή.

Στην δεύτερη κατηγορία βρίσκονται οι τροφές που βοηθούν στην ανάπλαση του ήδη ρυτιδιασμένου δέρματος. Ο σολομός είναι ένα ψάρι με πολλαπλά ωφέλει, μελέτες έδειξαν ότι τα Ω 3 λιπαρά δεν είναι μόνο ευεργετικά για την καρδιά αλλά και την σωστή ενυδάτωση του δέρματος και την έκκριση κολλαγόνου τρώγοντας μια φορά την εβδομάδα. Τέτοιου  είδους τροφές είναι και το αβοκάντο, το φυγόπυρο, το μέλι, οι ντομάτες το κεφίρ και οι πολύτιμοι καρποί της φύσης οι ξηροί καρποί ειδικά τα καρύδια και τα αμύγδαλα μία χούφτα από αυτά αρκούν να λάβουμε την ημερήσια δόση βιταμίνης Ε και Β που χρειαζόμαστε ιδανικά για την υφή της επιδερμίδας μας. Μπορούμε να τα ενσωματώσουμε στην καθημερινή μας διατροφή μιας και είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά, πρωτεΐνες και αμινοξέα, ενεργοποιώντας μηχανισμούς ανάπλασης του δέρματος με αποτέλεσμα σε ένα μήνα η επιδερμίδα σας θα είναι φανερά βελτιωμένη καθώς και η αυτοπεποίθηση σας.

Το itrofi  σας προτείνει μια ισορροπημένη διατροφή πλούσια σε αντιοξειδωτικά και ένα φυσικό τρόπο ζωής απαλλαγμένο από καταχρήσεις και εμπλουτισμένο από ήπια άσκηση. Ο καλός ύπνος και ο υγιεινός τρόπος ζωής βοηθά όχι μόνο να φαινόμαστε εξωτερικά όμορφοι αλλά και εσωτερικά. 

 

Αικατερίνη Στεφάνου, Κλινική βιοχημικός

Πηγές:
National Center for Biotechnology Information
University of Maryland Medical Center

Όροι: 
  • ΟΞΕΙΔΩΣΗ
Γλωσσαρι
Κατηγοριες: