Σχετικα Αφιερωματα

Το καλοκαίρι δροσιζόμαστε με smoothies

Αν ανήκετε σε αυτούς που για να δροσιστούν και να ενυδατωθούν θέλουν κάτι διαφορετικό από milk shakes, μπύρες και εξωτικά cocktails, η λύση για σάς είναι τα smoothies.

Πέμπτη, 30 Ιουλίου 2020

Smoothies λέμε τα μη αλκοολούχα ποτά που φτιάχνονται από χυμούς φρούτων και λαχανικών αναμεμειγμένους στο μπλέντερ με γάλα ή γιαούρτι.

Τα smoothies θα μπορούσαν να είναι το πρωινό σας, ή το snack που θα σας δώσει τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά και την ενυδάτωση που χρειάζεστε τους καλοκαιρινούς μήνες, χωρίς να σας φορτώσει με θερμίδες και λιπαρά. Ταυτόχρονα είναι ένας πλάγιος τρόπος  κατανάλωσης φρούτων και γαλακτοκομικών, γι αυτούς που δεν τα έχουν εντάξει συστηματικά στην διατροφή τους.

Με ένα ή δύο φρούτα της αρεσκείας σας και 200ml γάλα ή γιαούρτι, μπορείτε να φτιάξετε ένα ποτήρι smoothie το οποίο θα σας δώσει από 240-400 θερμίδες, ενώ θα είναι πλούσιο σε βιταμίνες C, A, E, βιταμίνες της ομάδας Β , ασβέστιο, καζεΐνη και λακτόζη. Για να μειώσετε τα προσλαμβανόμενα κορεσμένα λιπαρά, καλό θα ήταν να χρησιμοποιήσετε ημιαποβουτυρωμένα γαλακτοκομικά.

Για να κάνετε ακόμη πιο γευστικό το smoothie σας μπορείτε να προσθέσετε κανέλα, ή μοσχοκάρυδο, ή μια κουταλιά μέλι.

Αν και η φαντασία και η δημιουργικότητά σας θα σας οδηγήσουν να φτιάξετε το ιδανικό για σας smoothie παραθέτουμε μερικά ενδιαφέροντα παραδείγματα συνδυασμών που θα μπορούσατε να κάνετε:

10 φράουλες, ένα αχλάδι και ένα ποτήρι γάλα 0-1,5% λιπαρά (380 kcal).

Μια μπανάνα, ένα αχλάδι, 200γρ γιαούρτι 2% λιπαρά, μια κουταλιά του γλυκού μέλι και λίγη κανέλλα (450kcal).

Ένα γιαούρτι 0-2% με γεύση μπισκότο, 5 φράουλες και μια μπανάνα (350kcal).

Ένα γιαούρτι 2%, μια κουταλιά της σούπας μέλι, ένα μεγάλο μήλο (300γρ) και λίγο μοσχοκάρυδο ή κανέλλα (360kcal).

Όροι: 
Κατηγοριες: