Σχετικα Αφιερωματα

Ο χυμός του γκρέιπφρουτ μειώνει τις συνέπειες της πλούσιας σε λιπαρά διατροφής

Αν σας αρέσει να τρώτε λιπαρά φαγητά, και δεν σας αγγίζουν τα περί υγιεινής διατροφής, φαίνεται υπάρχει ένας τρόπος να ελαχιστοποιήσετε τις συνέπειες των επιλογών σας.

Δευτέρα, 29 Οκτωβρίου 2018

Ο χυμός του γκρέιπφρουτ φαίνεται ότι δρα βοηθητικά στην απώλεια βάρους όταν η δίαιτά μας είναι πλούσια σε λιπαρά. Αυτό ήταν γνωστό αρκετά χρόνια πριν, από τις δίαιτες του Hollywood, αλλά τώρα επιβεβαιώθηκε και από μελέτη που πραγματοποιήθηκε από το UC Berkley και δημοσιεύτηκε στο περιοδικό POS ONE.

Οι ερευνητές μελέτησαν ποντίκια που έκαναν διατροφή πλούσια σε λιπαρά, και παρατήρησαν ότι αυτά που έπιναν χυμό από γκρέιπφρουτ χωρίς τον πολτό, πήραν 18% λιγότερο βάρος, από αυτά που έπιναν σκέτο νερό. Παρατηρήθηκε ακόμη ότι εκτός από την μειωμένη αύξηση του βάρους υπήρξε και μείωση της γλυκόζης στο αίμα σε ποσοστό που έφτασε μέχρι και το 17%. Αυτό οδήγησε στο συμπέρασμα ότι αυξήθηκε η ευαισθησία στην ινσουλίνη.

Παράλληλα σε μια ομάδα ποντικιών δόθηκε φαρμακευτικό σκεύασμα που μειώνει την γλυκόζη στο αίμα. Παρατηρήθηκε ότι η μείωση της γλυκόζης ήταν η ίδια στα ποντίκια που έπαιρναν φυσικό χυμό με αυτήν στα ποντίκια που έπαιρναν το φάρμακο. Αλλά τα ποντίκια που έπιναν φυσικό χυμό είχαν επιπλέον και απώλεια βάρους. Παραδόξως τα αποτελέσματα σε πειραματόζωα που δεν έκαναν διατροφή πλούσια σε λιπαρά δεν ήταν το ίδιο εντυπωσιακά.

‘Η παχυσαρκία και η αντίσταση στην ινσουλίνη είναι δύο πολύ σοβαρά θέματα που απασχολούν το σύνολο της κοινωνίας μας, και φαίνεται ότι ο χυμός του γκρέιπφρουτ μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο σε αυτά. Τα αποτελέσματα της έρευνας δίνουν κίνητρο για περαιτέρω μελέτες’ δήλωσαν οι ερευνητές.

Όροι: 
Κατηγοριες: