Απόλυτα δροσιστικό και ευφάνταστο Μοχίτο πεπόνι με ρόδι

Σίγουρα όλοι αγαπάμε να απολαμβάνουμε ένα κρύο δροσιστικό και ταυτόχρονα απολαυστικό cocktail τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού. Το Μοχίτο πεπόνι αποτελεί την πιο εύστοχη πρόταση για όλους και το itrofi.gr το "σερβίρει" σήμερα.

Πέμπτη, 6 Αυγούστου 2020

Παρακάτω θα βρείτε μια γρήγορη και εύκολη συνταγή Μοχίτο πεπόνι για το οποίο χρειάζεστε πεπόνι, λάιμ, δυόσμο ή μέντα, ρούμι, ρόδι, και καστανή ζάχαρη. Τα χρώματα του εν λόγω cocktail είναι τόσο ζωντανά και ισχυρά που το καθιστούν εντελώς ακαταμάχητο. 

Γαρνιρισμένο με σπόρους από ρόδι για το χρώμα και την υφή θα δώσει σίγουρα άλλη νότα στην ημέρα σας. 

Ιδανικό σε όλη τη διάρκεια της ημέρας θα σας χαλαρώσει με την οικογένεια ή τους φίλους σας, στην παραλία στο bar ακόμη και σε ξέφρενα καλοκαιρινά party. 

Τι θα χρειαστείτε: 

2 φέτες πεπόνι, αποφλοιωμένες και χωρίς σπόρους

2 κουταλάκια του γλυκού μαύρη ζάχαρη

1/2  λάιμ κομμένο σε 4 κομμάτια

60 ml ρούμι

5-6 Σπόρους από ρόδι

4 Φρέσκα φύλλα δυόσμου ή μέντα

Παγάκια

Blender

Γουδοχέρι 

 

Για την παρασκευή: 

Αρχικά θα πάρετε ένα ψηλό ποτήρι και με το γουδοχέρι θα πατήσετε δυνατά τον δυόσμο ή τη μέντα, το λάϊμ και την καστανή ζάχαρη

Στο Blender θα κόψετε το πεπόνι σε κομμάτια, προσθέστε το ρούμι και κάντε το μίγμα. Στο ποτήρι με τριμμένο πάγο αδειάστε το μίγμα. 

Βάλτε 5-6 σπόρους από ρόδι και ανακατέψτε καλά. 

Γαρνίρετε με μια κορυφή από δυόσμο και 2 σπόρους από ρόδι. 

 

Οφέλη για την υγεία.

Δροσιστικό και ευφάνταστο Μοχίτο πεπόνι με ρόδι

Πεπόνι:

Τα πεπόνια είναι μια καλή πηγή καλίου και βιταμίνης C. Όπως και πολλά άλλα φρούτα, είναι επίσης φτωχά σε θερμίδες, λίπος και χοληστερόλη ενώ, αντίθετα, έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε νερό. Το κάλιο είναι ένα σημαντικό μέταλλο στη διατήρηση της υγείας της καρδιάς. Η κατανάλωση επαρκών ποσοτήτων καλίου στη διατροφή μπορεί να μειώσει την αρτηριακή πίεση και να μειώσει την επίδραση των τροφίμων υψηλής περιεκτικότητας σε νάτριο. Οι ενήλικες θα πρέπει να λαμβάνουν 4700 mg καλίου την ημέρα... 

Διαβάστε περισσότερα για το πεπόνι εδώ

Δροσιστικό και ευφάνταστο Μοχίτο πεπόνι με ρόδι

Λάιμ

Εκτός από τη δροσιστική γεύση του, τα οφέλη που προσφέρει στον οργανισμό αποκαλύπτονται αν ρίξουμε μια ματιά στο θρεπτικό περιεχόμενό του:  Βιταμίνες C και Α, ασβέστιο, φυλλικό οξύ, σίδηρος, κάλιο, μαγνήσιο, φώσφορος, σελήνιο, ψευδάργυρος, μαγγάνιο αλλά και χαλκός.  Όλα αυτά τα φυσικά θρεπτικά στοιχεία το μετατρέπουν σε έναν αληθινό σύμμαχο της υγείας μας που συμβάλλει στην καταπολέμιση πολυάριθμων προβλημάτων της υγείας...  Διαβάστε περισσότερα για το λάιμ εδώ.

Δροσιστικό και ευφάνταστο Μοχίτο πεπόνι με ρόδι

Ρόδι

Το εκχύλισμα ροδιού μπορεί να αποτρέψει ή και να αντιστρέψει την βασική παθολογία της θνησιμότητας από καρδιά: την προοδευτική στένωση των στεφανιαίων αρτηριών που προκαλεί η συγκέντρωση λιπαρών ουσιών, γνωστή ως αθηροσκλήρωση...

Διαβάστε περισσότερα για το ρόδι εδώ: 

 

Θα το λατρέψετε, είμαι σίγουρος γι' αυτό.

Στην υγειά σας!

Γιώργος Μουλάς

Πηγή κεντρικής φωτογραφίας 

Όροι: 
Κατηγοριες: