Απαλλαγείτε από το hangover με απλά αλλά αποτελεσματικά γιατροσόφια

Οι επιπτώσεις της υπερβολικής κατανάλωσης αλκοόλ, το γνωστό hangover, μπορεί να βιώνονται διαφορετικά από τον καθένα μας το επόμενο πρωί.  Εκτός του να ορκιστούμε ότι δεν θα ξαναπιούμε τόσο, υπάρχουν κάποια «γιατροσόφια» που σε πολλούς μπορεί να φαίνονται εντελώς περίεργα, παρόλα αυτά, όντως λειτουργούν και έχουν και επιστημονική εξήγηση. 

Κυριακή, 26 Αυγούστου 2018

Ξέρουμε ότι το τελευταίο πράγμα που θέλετε όταν ξυπνήσετε το επόμενο πρωϊνό με φοβερό hangover είναι να ψάξετε στην πόλη για εξειδικευμένα φάρμακα.  Γι’ αυτό, παρόλο που η μόνη σίγουρη θεραπεία είναι ο χρόνος, εγγυούμαστε ότι οι παρακάτω προτάσεις μας είναι  από 100% φυσικά, φθηνά και εύκολα προσβάσιμα συστατικά που τα περισσότερα τα έχετε ήδη στο σπίτι. 

Νερό

Το νερό είναι ο καλύτερος τρόπος για να απαλλαγούμε από τα συμπτώματα. Το αλκοόλ αφυδατώνει το σώμα και το να πίνετε νερό σε τακτά χρονικά διαστήματα θα σας ενυδατώσει και θα αφαιρέσει όλα τα υπολείμματα του ουσιών του αλκοόλ από το στομάχι σας. Μαζί με το νερό, μπορείτε να πιείτε μερικά ποτά που αναπληρώνουν τους ηλεκτρολύτες. Μην καταναλώνετε καφεϊνούχα ποτά γιατί συμβάλλουν στην αφυδάτωση.

Λεμόνι και μέλι

Βοηθούν να καταπολεμήσουμε την αναγούλα, τη ζαλάδα, την ευαισθησία στο φως και τον ήχο, και τον πόνο των μυών. Συμβάλλει στην εξισορρόπηση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα και την αλλαγή του επιπέδου pH. Το μέλι περιέχει φρουκτόζη, ένα είδος σακχάρου που βοηθά στον μεταβολισμό του πρόσθετου αλκοόλ στον οργανισμό.  Προσθέστε δύο κουταλάκια του γλυκού φρέσκο χυμό λεμονιού και ένα κουταλάκι του γλυκού μέλι σε ένα ποτήρι ζεστό νερό. Ανακατέψτε καλά και πιείτε το αργά μόλις ξυπνήσετε, καθώς και δύο ή τρεις φορές στη διάρκεια της ημέρας. Μπορείτε επίσης να αλείψετε το μέλι πάνω σε φρυγανιές, ψωμί ή κράκερ.

Τοστ και αυγό

Οι υδατάνθρακες στο τοστ είναι μια καλή πηγή θρεπτικών συστατικών που βοηθούν στην ανάκαμψη του οργανισμού. Το αυγό παρέχει κυστεΐνη που διασπά το αλκοόλ στο σώμα και μειώνει την τοξικότητα.

Χυμός τομάτας

Περιέχει φρουκτόζη που βοηθά το σώμα σας να μεταβολίσει το αλκοόλ πιο γρήγορα.  Επιπλέον, είναι πλούσιος σε βιταμίνες, μέταλλα και ένζυμα που αντιμετωπίζουν γρηγορότερα τα επακόλουθα του hangover.

Μπανάνα

Επαναφέρει τα επίπεδα του καλίου στο σώμα, βοηθά να ηρεμήσει το στομάχι, αυξάνοντας παράλληλα την ενέργειά μας. Μπορείτε επίσης να φτιάξετε ένα milkshake με μπανάνα και μέλι.

Τζίντζερ

Είναι γνωστό εδώ και αιώνες ότι το τζίντζερ περιορίζει την ναυτία και τον έμετο. Πιείτε ένα φλιτζάνι τσάι με τζίντζερ για να ηρεμήσετε το στομάχι σας και να περιορίσετε τα άσχημα αυτά συμπτώματα.

Μαγικός χυμός

Αυτή η συνταγή που είναι γνωστή παγκοσμίως, κάνει θαύματα: ανακατέψτε, 1κ.γ. αλάτι και 8 κ.γ. ζάχαρη σε 5 φλυτζάνια εμφιαλωμένου νερού. Προσθέστε ½ φλ. φρέσκο χυμό πορτοκάλι ή ¼ φλ. λιωμένη μπανάνα. Πιείτε το μείγμα σε δόσεις, κατά τη διάρκεια της ημέρας, διατηρώντας το σε δροσερό μέρος. 

Κοτόσουπα

Συνιστάται ως λύση σε διάφορες περιπτώσεις που δεν αισθανόμαστε καλά γιατί, ενώ μας χορταίνει, είναι ελαφριά για το στομάχι. Αν είσαστε σε θέση να μαγειρέψετε, δοκιμάστε την μαζί με λαχανικά και δώστε στον εξασθενισμένο οργανισμό σας τα θρεπτικά συστατικά που τόσο χρειάζεται.

Όροι: 
  • ΟΞΥΤΗΤΑ PH
Γλωσσαρι
Κατηγοριες: