«Ερωτικά» κοκτέιλ για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου

Η ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου πλησιάζει και ο κόσμος θα χωριστεί στα δυο ξανά. Από την μία αυτοί που θα απαξιώσουν την μέρα. Από την άλλη εκείνοι που θα βγουν να γιορτάσουν πως είναι ερωτευμένοι ή θα ψάξουν να βρουν ταίρι λόγω της ημέρας. Οι τελευταίοι θα πιουν και πολύ.

 

Παρασκευή, 14 Φεβρουαρίου 2020

Αν θέλετε να πιείτε ένα ποτό με το έτερον ήμισή σας ή να κεράσετε κάποιον ή κάποια που θέλετε να φλερτάρετε, ακολουθούν μερικές πολύ καλές συμβουλές αποτελούμενες από κάποια κοκτέιλ που ταιριάζουν γάντι με την ημέρα:

Raspberry Martini fizz

Συνδυάζουμε λίγο Martini με λίγο τζιν και στην συνέχεια χύνουμε το μείγμα σε ένα παγωμένο ποτήρι σαμπάνιας. Προσθέτουμε ½ κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη άχνη, το ανακατεύουμε μετά βάζουμε στο ποτήρι κατεψυγμένα βατόμουρα και έτοιμο το κοκτέιλ.

«Feeling hot hot hot»

Αν είστε οπαδοί του Campari αυτό το κοκτέιλ είναι ό,τι πρέπει για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου. Βέβαια είναι λίγο απαιτητικό ως προς την παρασκευή του. Συνδυάστε 50ml από Campari με 25 ml λευκό ρούμι, προσθέστε δύο κουταλάκια του γλυκού μαύρη ζάχαρη και 200γρ κατεψυγμένα ανάμεικτα φρούτα με την φράουλα και την μπανάνα να είναι τα καταλληλότερα. Πάνω από το μείγμα προσθέστε παγωμένα κομμάτια φράουλας. Θέλει δουλειά…

Flirtini

Από τα πιο… ερωτικά κοκτέιλ. Το λέει άλλωστε και το όνομά του. Συνδυάστε 100ml βότκας, μια κουταλιά της σούπας λικέρ βατόμουρο και 50ml χυμό από φρούτα του πάθους. Ανακατέψτε τα με πάγο και έτοιμο το (πέρα για πέρα παθιασμένο) Flirtini.

Espresso Martini

Αυτό το πολύ δυνατό κοκτέιλ αποτελείται από 100ml βότκα, 50 ml Kahlua, 50 ml κρύο εσπρέσο και μια χούφτα πάγο. Βάλτε όλα τα υλικά σε ένα σέικερ, ανακατέψτε καλά για ένα λεπτό και τότε προσθέστε μαρτίνι. Το κοκτέιλ που προκύπτει είναι… «δυναμίτης».

Old fashioned

Κι αν όλα τα υπόλοιπα κοκτέιλ της λίστας μοιάζουν πολύ γλυκά για τα γούστα σας τότε δοκιμάστε κάτι πιο παραδοσιακό. Έχει και αυτό βέβαια ζάχαρη αλλά όχι τόσο. Δύο κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη μέσα σε ένα ποτήτι ουίσκι ή μπέρμπον, λίγη σόδα, μια φέτα πορτοκάλι και έτοιμο. Απλό, λιτό, περιεκτικό και… παραδοσιακό.

Όροι: 
Κατηγοριες: