Γιατί το αλάτι Ιμαλαΐων θεωρείται καλύτερο;

Το αλάτι Ιμαλαΐων είναι μια μορφή άλατος που στην ουσία εξορύσσεται από την αρχαία θάλασσα και έτσι είναι απαλλαγμένο από τις σύγχρονες περιβαλλοντικές τοξίνες. Πιστεύεται ότι είναι η πιο αγνή μορφή αλατιού που βρίσκεται στη γη και έρχεται σε ποικίλες αποχρώσεις όπως ροζ, κόκκινο και λευκό, λόγω της πλούσιας σε ορυκτά και σίδηρο σύστασής του.  

 

Σάββατο, 25 Μαΐου 2019

Υπάρχουν διάφορα πλεονεκτήματα από την κατανάλωση του συγκεκριμένου αλατιού, αρκεί να είναι Ιμαλαΐων και όχι… τύπου. Το itrofi.gr έψαξε και βρήκε τους πέντε καλύτερους λόγους για τους οποίους κάποιος πρέπει να σκεφτεί να προτιμήσει το αλάτι Ιμαλαΐων σε σχέση με άλλα προϊόντα. Προσοχή όμως. Μιλάμε για τους μεγάλους κρυστάλλους αλατιού. Όσο λιγότερο επεξεργασμένο, τόσο καλύτερα. Πάμε να δούμε τους λόγους. 

Περιέχει 80+ μέταλλα και ιχνοστοιχεία

Το αλάτι Ιμαλαΐων περιέχει τα ίδια 84 ιχνοστοιχεία που βρίσκονται στο ανθρώπινο σώμα. Μερικά από αυτά, τα ανόργανα άλατα περιλαμβάνουν χλωριούχο νάτριο, θειικό, μαγνήσιο, ασβέστιο και κάλιο. Αυτές οι ουσίες βοηθούν πολλές λειτουργίες στο σώμα, όπως η αύξηση της ενυδάτωσης, εξισορρόπησης ηλεκτρολύτες και ρΗ, εμποδίζοντας μυϊκές κράμπες, βελτιώνοντας την κυκλοφορία,  πετυχαίνοντας τη μείωση της αρτηριακής πίεσης και την ενίσχυση των οστών.

Περιέχει φυσικό ιώδιο

Ένα από τα 84 μεταλλεύματα που  το αλάτι Ιμαλαΐων περιέχει  είναι φυσικά το ιώδιο. Στα περισσότερα προϊόντα που κυκλοφορούν στην αγορά τόσο ορισμένα μέταλλα, όσο και το ιώδιο προστίθενται τεχνητά. Πρέπει να λαμβάνουμε επαρκή  ποσότητα ιωδίου για την πρόληψη ασθενειών ή καταστάσεων, όπως βρογχοκήλη, υποθυρεοειδισμός, καχεκτική σωματική και πνευματική ανάπτυξη. 

Λιγότερο νάτριο ανά μερίδα

Συνιστάται η πρόσληψη αλατιού ενός μέσου ενήλικα να μην υπερβαίνει ένα κουταλάκι του γλυκού (2300mg) του άλατος ανά ημέρα. Όταν καταναλώνουν αλάτι Ιμαλαΐων, υπάρχει λιγότερη πρόσληψη νατρίου ανά μερίδα από ότι το οποιοδήποτε άλλο επιτραπέζιο αλάτι, επειδή είναι λιγότερο… εκλεπτυσμένο. Οι μεγάλοι κρύσταλλοι καταλαμβάνουν λιγότερο χώρο σε ένα κουταλάκι του γλυκού. 

Είναι ισχυρό αποτοξινωτικό

Μπορεί να χρησιμοποιηθεί με διάφορους τρόπους για αποτοξίνωση. Μία δημοφιλής λύση που μπορείτε και εσείς να κάνετε είναι η εξής: Μπορεί να χρησιμοποιήσετε το αλάτι Ιμαλαΐων ως detoxifier. Δηλαδή να γεμίσετε τη μπανιέρα με ζεστό νερό και να προσθέσετε το αλάτι μέσα. Καθίστε λίγα λεπτά και απολαύστε το μπάνιο σας. Το αλάτι θα βγάλει έξω τις τοξίνες, θα καθαρίσει το δέρμα του προσώπου σας σας και φυσικά ολόκληρο το σώμα σας. Προσέξτε τα μάτια σας. Δεν σας πειράζει, αλλά μην το παρακάνετε. 

Αυξάνει την ενυδάτωση

Με το αλάτι Ιμαλαΐων φτιάχνεται το συμπυκνωμένο διάλυμα «sole», που δεν είναι τίποτε άλλο από φιλτραρισμένο νερό μέσα σε γυάλινο βαζάκι με πλαστικό καπάκι και αλάτι. Αφού μείνει για 24 ώρες, τότε προσθέτετε 1-2 κουταλάκια του γλυκού σε ένα ποτήρι νερό και το πίνετε. Η προσθήκη αλατιού στο νερό επιτρέπει στο σώμα σας να απορροφήσει αποτελεσματικά και να αφομοιώσει το νερό που πίνετε και βοηθά επίσης να ρυθμίζει τη συνολική περιεκτικότητα σε νερό του σώματος.

Tags: 
Όροι: 
Κατηγοριες: