Το κόλιαντρο φτηνό και ανανεώσιμο φίλτρο νερού

Με τα επίπεδα μόλυνσης του υδάτινου ορίζοντα συνεχώς να αυξάνονται, φαίνεται ότι η χρήση φίλτρων στο πόσιμο νερό γίνεται ολοένα και πιο απαραίτητη. Όπως ακριβώς τα αποξηραμένα ραδίκια και ο μαϊντανός, έτσι το και το θρυμματισμένο κόλιαντρο, απορροφά από το νερό τα μέταλλα, και κυρίως τον μόλυβδο και το νικέλιο.

Δευτέρα, 12 Απριλίου 2021

Ερευνητές που μελετούν το νερό σε μια περιοχή έξω από την πόλη του Μεξικού, σημειώνουν ότι μια χούφτα κόλιαντρο μπορεί εύκολα να καθαρίσει από τον μόλυβδο, μια κανάτα από μολυσμένο νερό. Είτε μόλυβδος, είτε νικέλιο, οποιοδήποτε επιβλαβές μέταλλο περιέχεται στο πόσιμο νερό, απορροφάται από το θρυμματισμένο κόλιαντρο με μια απαράμιλλη τεχνική βιορρόφησης.

Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε σακουλάκια του τσαγιού τα οποία θα παραμείνουν βυθισμένα στο νερό για 3 περίπου λεπτά και μετα θα απομακρυνθούν, ή να τοποθετηθεί σε σουρωτήρι και να περάσουμε το νερό μέσα από αυτό.

Έχει αποδειχθεί σωτήριο φίλτρο σε περιοχές του κόσμου όπου το νερό είναι αρκετά μολυσμένο και τα φίλτρα ενεργού άνθρακα που κυκλοφορούν στο εμπόριο είναι ακριβά, ειδικά σε περιοχές αγροκαλλιεργειών.

Οι μελέτες συνεχίζονται, και παράλληλα εστιάζουν και στην πιθανότητα απορρόφησης από το βότανο και άλλων επικίνδυνων συστατικών όπως το αρσενικό και τον υδράργυρο, καθώς επίσης εξετάζεται και η πιθανότητα να υπάρχει κάποιο είδος συνέργειας όταν πολλά διαφορετικά μέταλλα αλληλεπιδρούν με το κόλιαντρο.

Όροι: 
Κατηγοριες: