Μια νέα, ροζ σοκολάτα, μετά τη λευκή, γάλακτος και μαύρη

Σήμερα, 80 χρόνια μετά την εκτόξευση σε πωλήσεις, της άσπρης σοκολάτας ως τρίτου τύπου μετά τη μαύρη και τη γάλακτος, κορυφαίος ελβετικός κατασκευαστής προϊόντων υψηλής ποιότητας σοκολάτας και κακάο, αποκαλύπτει τον τέταρτο τύπο σοκολάτας που κατασκευάζεται από τους κόκκους Ruby. Η σοκολάτα Ruby έχει έντονη φρουτένια γεύση και χαρακτηριστικό, σκούρο συμπαγές ροζ χρώμα.

Πέμπτη, 7 Σεπτεμβρίου 2017

Η Ελβετική εταιρία “Barry Callebaut”, παρουσιάζει τον τέταρτο τύπο της σοκολάτας. Οι υπόλοιποι τρεις είναι οι γνωστοί σε όλους, μαύρη, γάλακτος και λευκή. Η τέταρτη κατά σειρά έκδοση σοκολάτας, ονομάστηκε Ruby και είναι μια έντονη αισθησιακή απόλαυση. Απαλή και γεμάτη υφή, έντονη φρουτένια γεύση, και ένα χρώμα σαν βατόμουρου, για αυτό και το όνομά της θυμίζει κάτι μεταξύ ρουμπινιού και μούρου. 

Η σοκολάτα Ruby είναι φτιαγμένη από κόκκους κακάου. Mέσω μοναδικής επεξεργασίας, οι ειδικοί της Barry Callebaut ξεκλειδώνουν τη γεύση και τον τόνο χρώματος που απαντάται φυσικά στον κόκκο Ruby. Δεν προστίθενται γεύσεις μούρων ή άλλων φρούτων. Δεν προστίθεται κανένα χρώμα. Είναι όλα εντελώς φυσικά! Οι κόκκοι κακάου προέρχονται από διάφορες περιοχές του κόσμου. Ο κάθε κόκκος έχει ένα συγκεκριμένο σύνολο χαρακτηριστικών, τα οποία ο Barry Callebaut κατόρθωσε να ξεκλειδώσει μέσα από μια καινοτόμο διαδικασία που χρειάστηκε πολλά χρόνια για να αναπτυχθεί.

Η εφεύρεση της σοκολάτας Ruby είναι έργο παγκόσμιων κέντρων έρευνας και ανάπτυξης της Barry Callebaut (που εδρεύει στη Γαλλία και το Βέλγιο), μέρος ενός παγκόσμιου δικτύου 28 κέντρων έρευνας και ανάπτυξης, το Πανεπιστήμιο Jacobs και περισσότερα από 175 χρόνια εμπειρίας στον τομέα της προμήθειας και της παραγωγής. Σύμφωνα με έρευνα που διεξήχθη από την ανεξάρτητη διεθνή αγορά και το καταναλωτικό πρακτορείο Haystack, η σοκολάτα Ruby ανταποκρίνεται επιτυχώς στην ανάγκη του καταναλωτή για σοκολάτα. Η σοκολάτα Ruby έχει δοκιμαστεί και επικυρωθεί μέσω εκτεταμένης έρευνας προς τους καταναλωτές. Η έρευνα αυτή διεξάγεται από ανεξάρτητα παγκόσμια ερευνητικά πρακτορεία, όπως τα Haystack και Ipsos στο Ηνωμένο Βασίλειο, τις ΗΠΑ, την Κίνα και την Ιαπωνία. Στο πλαίσιο αυτών των μελετών, η ζήτηση στην αγορά για τη ροζ σοκολάτα Ruby έχει δοκιμαστεί, υποδεικνύοντας ότι οι καταναλωτές θα αγοράσουν τη σοκολάτα σε διαφορετικά επίπεδα τιμών.

Πηγή: Βarry Callebaut

Όροι: 
Κατηγοριες: