Σχετικα Αφιερωματα

Κρατήστε τις εποχιακές αλλεργίες μακριά με το πιο φυσικό τρόπο

Πείτε αντίο σε φάρμακα και αντιισταμινικά καταναλώνοντας τα κατάλληλα τρόφιμα για να αποφύγετε εύκολα και φυσικά τις αλλεργίες της άνοιξης.

Πέμπτη, 23 Απριλίου 2020

Παρ’όλο που η άνοιξη είναι η αγαπημένη εποχή του χρόνου για πολλούς, ένα από τα δυσάρεστα που φέρνει με τον ερχομό της και το άνθισμα των λουλουδιών είναι οι αλλεργίες. Δυστυχώς, τη συγκεκριμένη εποχή οι αλλεργίες επηρεάζουν ακόμη και εκείνους που συνήθως δεν αντιμετωπίζουν πρόβλημα με αυτές, εξ’αιτίας της κλιματικής αλλαγής και της αύξησης του διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα που οδηγεί στην ανάλογη αύξηση της γύρης. 

Εάν ψάχνετε έναν πιο φυσικό τρόπο να αντιμετωπίσετε τις εποχιακές αλλεργίες χωρίς τη βοήθεια φαρμάκων, υπάρχουν τρόφιμα με αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες που συνιστάται να καταναλώνται αυτή την περίοδο:

Λάχανο   

Περιέχοντας καροτενοειδή και φυτοχημικά, το λαχανικό αυτό μπορεί να κρατήσει μακριά τα φτερνίσματα που φέρνει μαζί της η άνοιξη, και μάλιστα ακόμη πιο αποτελεσματικά αν μαγειρευτεί με ελαιόλαδο.

Καρπούζι

Χάρη στο λυκοπένιο και την άλφα καροτίνη που διαθέτει, το καρπούζι αποτελεί έναν γευστικό, δροσιστικό και άμεσο τρόπο για να αντιμετωπίσετε τις αλλεργίες και τα συμπτώματα τους. Εναλλακτικά, δοκιμάστε την κατανάλωση τοματών, που διαθέτουν τις ίδιες ιδιότητες με το καρπούζι.

Κρεμμύδι και σκόρδο 

Ένα φυτοχημικό που υπάρχει σε αυτά τα τρόφιμα, τα καθιστά τα πιο φυσικά αντιισταμινικά που αντιμετωπίζουν άμεσα τις αλλεργίες.

Σταφύλι και βατόμουρο

Διαθέτοντας υψηλά επίπεδα ρεσβερατόλης, μίας πολυφαινολικής ένωσης, αυτά τα νόστιμα φρούτα καταστέλλουν τα συμπτώματα των ανοιξιάτικων αλλεργιών.

Εσπεριδοειδή

Τροφές πλούσιες σε βιταμίνη C, τα πορτοκάλια, τα λεμόνια και τα γκρειπφρουτ πρέπει να καταναλωθούν στη μεγάλη ποσότητα των 500mg (περίπου 5 μεγάλα πορτοκάλια) για να λειτουργήσουν με κατασταλτικά για τα συμπτώματα της αλλεργίας.

Κακάο

Πιθανότατα το πιο αγαπημένο όλων των αντιφλεγμονωδών τροφών, το κακάο σκοτώνει τα συμπτώματα των αλλεργιών χάρη στις αντιαλλεργικές του ιδιότητες που δημιουργούνται μέσω της σύνθεσης IgE. 

Όροι: 
Κατηγοριες: