Ποιο τρόφιμο αποτελεί το πιο φυσικό αντικαταθλιπτικό;

Ένας πεντανόστιμος ξηρός καρπός γεμάτος θρεπτικά συστατικά που ωφελεί τη λειτουργία του εγκεφάλου με έναν απρόσμενο τρόπο. Τα γεμάτα  αντιοξειδωτικά, βιταμίνες και ανόργανα συστατικά κάσιους έχουν αντικαταθληπτικές ιδιότητες ισοδύναμες με εκείνες μίας συνταγογραφούμενης δόσης αντικαταθλιπτικού Prozac, σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες. 

Τρίτη, 9 Νοεμβρίου 2021

Χάρη στη μεγάλη ποσότητα L- τρυπτοφάνης που διαθέτουν, η οποία στη συνέχεια μετατρέπεται σε σεροτονίνη, δύο χούφτες από αυτό το νόστιμο καρπό επωφελούν τον ανθρώπινο οργανισμό προσφέροντας καλή διάθεση, υγιή ύπνο και αύξηση της σεξουαλικής επιθυμίας.

Γιατροί ενθαρρύνουν την κατανάλωση υγιεινών τροφών,όπως τα κάσιους, αντί για τη λήψη αντικαταθλιπτικών φαρμάκων όπως το Prozac και το Paxil, τα οποία μιμούνται με τεχνητό τρόπο τη δράση της σεροτονίνης, αφού τα τρόφιμα αυτά, όχι μόνο συμβάλλουν στην εύρυθμη λειτουργία του εγκεφάλου διατηρώντας τον χαρούμενο, αλλά και δεν οδηγούν στις παρενέργειες που τα φάρμακα αυτά προκαλούν.

Εκτός από τη χρησιμότητα αυτή του κάσιους στη σωστή λειτουργία του εγκεφάλου, ο καρπός αυτός είναι γεμάτος πρωτεΐνη, βιταμίνη Κ, φυλλικό οξύ και φυτικές ίνες που συμβάλλουν στην παροχή πλούσιων και χρήσιμων μετάλλων που βοηθούν στη γενικότερη ομαλότητα του οργανισμού. Στα οφέλη του κάσιους περιλαμβάνονται η βελτίωση της στοματικής υγείας, η ενδυνάμωση των οστών, η δυνατή λειτουργία των νευρών και των μυών, η ανακούφιση από την αναιμία, τις πέτρες στη χολή και το διαβήτη αλλά και η δημιουργία ερυθρών αιμοσφαιρίων που κάνουν ισχυρότερο το ανοσοποιητικό σύστημα.

Για τους λόγους αυτούς, συνιστάται η ημερήσια κατανάλωση μίας μερίδας κάσιους (1/4 του φλυτζανιού, ή αλλιώς περίπου 34 γραμμάρια) για τη λήψη της απαραίτητης ποσότητας του χαλκού, μαγνησίου, μαγγανίου και τρυπτοφάνης, που ανήκουν στις ημερήσιες ανάγκες του οργανισμού.

Όροι: 
Κατηγοριες: