Παχυσαρκία: τρώγοντας... τηλεόραση!

Κι όμως οι αγαπημένες συνήθειες των περισσoτέρων η τηλεόραση και το διαδίκτυο δεν επηρεάζουν μονάχα τη σκέψη μας, αλλά μας παχαίνουν κιόλας. Αυτό τουλάχιστον κατέδειξε έρευνα από το Πανεπιστήμιο του Οχάιο την οποία σας παρουσιάζει σήμερα το itrofi.gr και που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Ακαδημίας Διατροφής και Διαιτολογίας. 

Τρίτη, 28 Μαρτίου 2017

Πιο αναλυτικά λοιπόν στην έρευνα πήραν μέρος ενήλικες που δεν παρακολουθούσαν τηλεόραση κατά τη διάρκεια του δείπνου και ενήλικες που ενώ έτρωγαν σπιτικό φαγητό παράλληλα είχαν συντονιστεί στο αγαπημένο τους πρόγραμμα. 

Διαπιστώθηκε λοιπόν ότι οι ενήλικες που δεν έβλεπαν τηλεόραση ή βίντεο στο διαδίκτυο κατά τη διάρκεια του δείπνου είχαν σημαντικά χαμηλότερες πιθανότητες παχυσαρκίας σε σύγκριση με τους συνομηλίκους που έβλεπαν πάντα κάτι κατά τη διάρκεια των γευμάτων. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει το ότι εκείνοι των οποίων τα γεύματα ήταν όλα σπιτικά, είχαν λιγότερες πιθανότητες παχυσαρκίας από άλλους ενήλικες που έτρωγαν κάτι πρόχειρο απ΄ έξω. 

Ο επικεφαλής της έρευνας Rachel Tumin ανέφερε: "To πόσο συχνά τρώτε οικογενειακά γεύματα μπορεί να μην είναι το πιο σημαντικό πράγμα. Σπουδαίο θα μπορούσε να είναι το τι ακριβώς κάνετε κατά τη διάρκεια αυτών των γευμάτων".

Η μελέτη έδειξε επίσης ότι η δομή των οικογενειακών γευμάτων μπορεί να είναι το ίδιο ή περισσότερο σημαντική από τη συχνότητά τους. Ανεξάρτητα όμως από τη συχνότητα του γεύματος η παχυσαρκία ήταν λιγότερο συχνή όταν οι ενήλικες είχαν φάει μακριά από την τηλεόραση και όταν τα γεύματα ήταν μαγειρεμένα στο σπίτι.

Συμπερασματικά λοιπόν η τηλεόραση και το διαδίκτυο σε συνδυασμό με το φαγητό σας κάνει να «ξεχνάτε» πόσο τρώτε, σβήνει και «ξεγελάει» τη μνήμη κορεσμού και έτσι συνεχίζετε να τρώτε, ακόμη κι αν έχετε χορτάσει.

Πηγή: https://www.sciencedaily.com

Όροι: 
Κατηγοριες: