Σειρά Genius από τη Veganact: τα πρώτα προϊόντα φυτικού, εναλλακτικού κρέατος που παράγονται στην Ελλάδα

Μπιφτέκια, μπέργκερ, κεφτεδάκια, κοτομπουκιές, φιλετίνια με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες και φυτικές ίνες και χαμηλή περιεκτικότητα σε κορεσμένα λιπαρά και σάκχαρα: το όνειρο όχι μόνο των χορτοφάγων, αλλά και κάθε ανθρώπου που αναζητά πλέον πιο υγιεινές επιλογές στη διατροφή του, γίνεται επιτέλους πραγματικότητα, με τη σειρά Genius από τη Veganact.

Τετάρτη, 11 Δεκεμβρίου 2019

Η νέα αυτή σειρά από την Nikolopoulou, την εταιρεία που εδώ και περισσότερα από 30 χρόνια δραστηριοποιείται με έμπνευση, γνώση και πάθος, στον κλάδο των υψηλής ποιότητας κατεψυγμένων τροφίμων, υλοποιήθηκε σε συνεργασία με το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο.

Η παρουσίαση των προϊόντων Genius πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου, με κεντρικούς ομιλητές τον Αναπληρωτή Καθηγητή στο Τμήμα Επιστήμης Διαιτολογίας-Διατροφής του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου, κύριο Γεώργιο Μπόσκου, τον κύριο Μίλτο Καρούμπα, Global Ambassador for Greek Gastronomy και την κυρία Ελένη Νικολοπούλου, Διευθύνουσα Σύμβουλο της Nikolopoulou.

Η σειρά Genius από τη Veganact περιλαμβάνει καταπληκτικές, απόλυτα υγιεινές χορτοφαγικές λιχουδιές, όπως μπέργκερ, φιλετίνια κοτόπουλου, κεφτεδάκια, nuggets και κεμπάπ – όλα πλούσια σε πρωτεΐνες και με χαμηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά, ιδιαίτερα κορεσμένα. Είναι κατάλληλα για άτομα που ακολουθούν vegan & χορτοφαγική διατροφή, νηστεία, διατροφή χαμηλών λιπαρών, δίαιτα υψηλών πρωτεϊνών κ.α., ενώ σε συνδυασμό με μία πηγή υδατανθράκων και λαχανικά αποτελούν ένα πλήρες, ισορροπημένο γεύμα.

Όπως ανέφερε η κυρία Νικολοπούλου, «Ενώσαμε τις δυνάμεις μας με το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο και σήμερα, με ιδιαίτερη χαρά και υπερηφάνεια, παρουσιάζουμε επίσημα τη σειρά Genius Meat-Analogue, Meat-Free, με εναλλακτικά φυτικά προϊόντα κρέατος, που περιέχουν από 14,5 % και πάνω πρωτεΐνες και έχουν ιδιαίτερα χαμηλή περιεκτικότητα σε κορεσμένα λιπαρά και σάκχαρα».

Είχε προηγηθεί, το 2016, η δημιουργία του brand Veganact από τη Nikolopoulou, με στόχο να ανταποκριθεί στην ολοένα αυξανόμενη τάση της χορτοφαγίας. Είναι χαρακτηριστικό ότι, σύμφωνα με σχετικές έρευνες, το μερίδιο

του εναλλακτικού κρέατος στη συνολική αγορά του κρέατος αναμένεται να αυξηθεί από 1% σήμερα, σε 10% έως το 2029.

Στην εισήγησή του, ο καθηγητής κ. Μπόσκου εξήγησε, μεταξύ άλλων, ότι, «πρωτεύων σκοπός αυτής της ανασύνθεσης των τροφίμων είναι ο σχεδιασμός προϊόντων διατροφής, στα οποία μειώνονται τα αρνητικά θρεπτικά συστατικά (π.χ. η ζάχαρη) και αυξάνονται τα θετικά (π.χ. φυτικές ίνες, πρωτεΐνες). Στόχος της συνεργασίας μας αυτής ήταν η παραγωγή φυτικών προϊόντων με αναβαθμισμένη διατροφική αξία και βέλτιστα οργανοληπτικά και τεχνολογικά χαρακτηριστικά».

Η νέα σειρά Genius από τη Veganact θα κυκλοφορήσει τον Ιανουάριο σε επιλεγμένα super market. Άλλα προϊόντα της σειράς Veganact διατίθενται ήδη στην αγορά μέσω μεγάλων αλυσίδων supermarket.

Όροι: 
Κατηγοριες: