Τα θαλασσινά στη διατροφή μας

Με τον όρο θαλασσινά εννοούμε τα οστρακοειδή (αστακό, γαρίδα, καραβίδα, μύδια, στρείδια)  και τα μαλάκια (καλαμάρι, χταπόδι, σουπιά). Αποτελούν σημαντικό κομμάτι της ελληνικής κουζίνας και το κύριο πιάτο στο τραπέζι μας σε περιόδους νηστείας. Είναι πλούσιες πηγές πολλών απαραίτητων ιχνοστοιχείων και μετάλλων, όπως ιωδίου, ψευδαργύρου, καλίου, σεληνίου και φωσφόρου. Αν και κατηγορούνται για την υψηλή περιεκτικότητα τους σε χοληστερόλη, η θέση τους στη διατροφή μας θα μπορούσε να είναι αντίστοιχη με αυτή του κόκκινου κρέατος, δηλαδή με μέτρο.

Τρίτη, 17 Ιουλίου 2018