Σχετικα Αφιερωματα

Τσάι και αδυνάτισμα

Είναι κοινό μυστικό πως το τσάι είναι ένα ρόφημα πολύτιμο για τον οργανισμό μας από πολλές απόψεις. Μέσα στα πολλαπλά οφέλη του τσαγιού, εκτός από την αποτοξίνωση του οργανισμού, την τόνωση και το αίσθημα της ευεξίας και της ενέργειας που μας προσφέρει απλόχερα, μπορούμε να προσθέσουμε και την πολύτιμη συμβολή του στην απώλεια βάρους. 

Πέμπτη, 2 Ιουνίου 2022

Υπάρχουν συγκεκριμένες ποικιλίες τσαγιού που επιταχύνουν τον μεταβολισμό μας και μας προσφέρουν την βοήθεια που τόσο χρειαζόμαστε στη «μάχη» μας με τη ζυγαριά.

Κόκκινο τσάι

Πρόκειται για ένα αρχαίο έγχυμα προερχόμενο από την Ανατολή, που πρόσφατα έχει γίνει γνωστό για τις ιδιότητές του και στη Δύση. Είναι γνωστό από πολύ παλιά ότι μπορεί να βοηθήσει τον οργανισμό στο λεγόμενο "κάψιμο λίπους". Επίσης βοηθά στην αποτοξίνωση του οργανισμού με τις αντιοξειδωτικές του ιδιότητες, ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και μειώνει τη χοληστερόλη και τα τριγλυκερίδια στο αίμα.
Λέγεται ότι η λήψη τριών ή τεσσάρων φλιτζανιών κόκκινο τσάι την ημέρα, από ανθρώπους που είναι  σημαντικά υπέρβαροι,  μπορεί να τους βοηθήσει να χάσουν μέχρι και 9 κιλά. Σε άτομα με μέτριο ποσοστό παχυσαρκίας  μπορεί να τους βοηθήσει να χάσουν έως  6 κιλά και σε εκείνους τους οργανισμούς που είναι  ελαφρώς υπέρβαροι, μέχρι 3 κιλά.

Πράσινο τσάι

Το πράσινο τσάι είναι γνωστό ότι είναι ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό, αλλά εκτός από αυτό  μπορεί να βοηθήσει τους ανθρώπους που θέλουν να χάσουν βάρος, να πετύχουν τον στόχο τους ευκολότερα. Έρευνες έχουν διαπιστώσει ότι η κατανάλωση δύο φλιτζανιών πράσινο τσάι την ημέρα, βοηθά στη μείωση του λίπους από τη μέση και στη μείωση του δείκτη της μάζας σώματος, μειώνοντας την ποσότητα του λιπώδους ιστού σε αυτό.
Η επίδραση αυτή μπορεί να οφείλεται στις κατεχίνες και στις τανίνες που υπάρχουν στο πράσινο τσάι. Αξίζει να σημειωθεί ότι το πράσινο τσάι σας βοηθά να επιταχύνεται τον μεταβολισμό σας και να χάσετε βάρος, με την προϋπόθεση ότι τρέφεστε σωστά και ασκείστε τακτικά. 

Τσάι Rooibos

Πρόκειται για το «διαμάντι» της Αφρικής. Είναι ένα εντελώς αγνό και φυσικό ρόφημα αφού δεν περιέχει καφεΐνη, πρόσθετα, συντηρητικά και χρωστικές ουσίες. Είναι ένα είδος τσαγιού που έχει εξαιρετικές διουρητικές ιδιότητες και ως εκ τούτου, μπορεί να χρησιμεύσει για την πρόληψη της κατακράτησης υγρών. Αν αφαιρέσετε τα περιττά υγρά, θα χάσετε βάρος πιο γρήγορα και θα δείτε αμέσως τη διαφορά στο σώμα σας.

Λευκό τσάι

Το λευκό τσάι είναι ένας εξαιρετικός σύμμαχος για την απώλεια βάρους χάρη στις  φαρμακευτικές και τις αντιοξειδωτικές του ιδιότητες. Χάρη στη χαμηλή του περιεκτικότητα σε καφεΐνη, είναι ιδανικό για να το απολαμβάνετε όλη την ημέρα χωρίς κανένα κίνδυνο για την καθημερινή διατροφή σας. Θα σας βοηθήσει να αδυνατίσετε, επειδή επιταχύνει το μεταβολισμό και, ως αποτέλεσμα, καίει το λίπος. Επιπλέον, είναι ένα ρόφημα εξαιρετικά διουρητικό, που σημαίνει ότι με την κατανάλωσή του είμαστε σε θέση να απαλλαγούμε από κατακράτηση υγρών. Δεν χρειάζεται να κάνουμε μια ειδική διατροφή που να περιλαμβάνει αυτό το ρόφημα. Συνιστάται η πρόσληψη τριών φλιτζανιών την ημέρα: ένα μαζί με το πρωινό,  ένα μετά το μεσημεριανό γεύμα, και ένα φλιτζάνι πριν πάτε για ύπνο.

Οι αδυνατιστικές ιδιότητες του τσαγιού είναι πραγματικά εντυπωσιακές και πολύτιμες στην προσπάθεια να απαλλαγούμε από τα περιττά κιλά. Πρέπει, όμως, να έχουμε πάντα στο νου μας ότι μόνο η κατανάλωση τσαγιού που βοηθά στο κάψιμο του λίπους δεν αρκεί. Η υγιεινή διατροφή σε συνδυασμό με ισορροπημένη άσκηση θα έχουν μεγαλύτερη επίδραση στην απώλεια βάρους και η πρόσληψη του αγαπημένου μας τσαγιού, θα ενισχύσει με τον καλύτερο τρόπο την προσπάθειά μας για ένα πιο αδύνατο εαυτό.

Όροι: 
Κατηγοριες: