Βραζιλία: Τα εμπόδια στις μεταφορές οδηγούν σε πτώση των εξαγωγών καφέ

Κατά 27% υποχώρησαν τον Αύγουστο οι εξαγωγές πράσινου καφέ από την Βραζιλία, τον μεγαλύτερο παραγωγό στον κόσμο, σε σύγκριση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα.

Παρασκευή, 17 Σεπτεμβρίου 2021

Συγκεκριμένα, οι εξαγωγές άγγιξαν τις 2,33 εκατ. σακούλες καφέ των 60 κιλών. Σύμφωνα με την ένωση εξαγωγέων της χώρας Cecafe, η πτώση οφείλεται κατά κύριο λόγο στην αυξημένη δυσκολία ανεύρεσης εμπορευματοκιβωτίων και διαθέσιμου χώρου στα πλοία. Επιπλέον, στη μηνιαία της έκθεση η Cecafe ανέφερε ότι 3,5 εκατ. σακούλες καφέ δεν μπόρεσαν να αποσταλούν εγκαίρως τη φετινή χρονιά λόγω των εμποδίων σε επίπεδο μεταφοράς, κάτι που οδήγησε σε απώλειες περίπου 500 εκατ. δολαρίων στη βιομηχανία των εξαγωγών καφέ της Βραζιλίας. Μάλιστα, η ποσότητα καφέ που στάλθηκε από Βραζιλιάνους εξαγωγείς τον Αύγουστο υπήρξε η μικρότερη μηνιαίως τουλάχιστον τον τελευταίο χρόνο.

Η ένωση σημείωσε ότι το 40% με 50% των συνολικών φορτίων καφέ βρέθηκε αντιμέτωπο με αναβολές στα λιμάνια τους τελευταίους τρεις μήνες έναντι ποσοστού 10% με 20% που είχε παρατηρηθεί κατά τους πρώτους μήνες του έτους.

Να σημειωθεί ότι η Βραζιλία αντιπροσωπεύει περίπου το 40% του παγκόσμιου εμπορίου καφέ ενώ οι συγκεκριμένες καθυστερήσεις μπορούν να διαταράξουν τη λειτουργία των αλυσίδων καφέ σε ΗΠΑ και Ευρώπη, όπου εντοπίζονται και οι μεγαλύτεροι πελάτες της χώρας.

Πηγή: FOODReporter

Photo by Mike Kenneally on Unsplash

Όροι: 
Κατηγοριες: