Φεστιβάλ φαγητού σε ολόκληρο τον κόσμο

Το φαγητό αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες απολαύσεις στη ζωή του ανθρώπου. Ταυτόχρονα, είναι και ένας από τους καλύτερους διαφημιστές μιας χώρας. Την ιδιότητα αυτή του φαγητού, έχουν αντιληφθεί αρκετές χώρες, οι οποίες οργανώνουν ειδικά φεστιβάλ για να προωθήσουν την τοπική κουζίνα, αλλά και την ίδια τη χώρα. Το itrofi μας ταξιδεύει σε ορισμένα από τα πιο διάσημα φεστιβάλ φαγητού σε ολόκληρο τον κόσμο.

Παρασκευή, 21 Ιουλίου 2017

Μέσο-φθινοπωρινό Φεστιβάλ, Κίνα.

Το Μεσο-Φθινόπωρο Φεστιβάλ, επίσης γνωστό ως Φεστιβάλ Mooncake, πραγματοποιείται την 15η ημέρα του όγδοου μήνα του κινεζικού ημερολογίου. Οι οικογένειες συγκεντρώνονται για να γιορτάσουν τη συγκομιδή του έτους και να κάνουν προσφορές για τη θεά της Σελήνης, Chang'e. Τα γλυκά mooncakes κατασκευασμένα από πάστα λωτού με ένα κρόκο αυγού συνήθως στο κέντρο, τρώγονται και τα παιδιά φέρουν φανάρια για να τιμήσουν την εκδήλωση. Αυτή η μεγάλη γιορτή γιορτάζεται σε όλη την Ασία, συμπεριλαμβανομένης της Κίνας, του Βιετνάμ, τη Σιγκαπούρη και την Ταϊβάν.

Φεστιβάλ Pahiyas, Φιλιππίνες.

Κάθε Μάιο, η πόλη Lucban στις Φιλιππίνες πλημμυρίζει στο χρώμα καθώς οι πολίτες γιορτάζουν τον Άγιο Ισίδωρο του Λαμπραντόρ, πολιούχο των αγροτών, για να εξασφαλίσουν μια πλούσια συγκομιδή. Οι κάτοικοι διακοσμούν κάθε τετραγωνική ίντσα της πρόσοψης του σπιτιού τους με πολύχρωμα προϊόντα. Κοινές διακοσμήσεις είναι τα φρούτα και τα λαχανικά σε αρμαθιές μαζί με γιρλάντες και ντόπια λουκάνικα που ονομάζονται loganiza.

Pizzafest, Ιταλία.

Στην γενέτειρα της πίτσας, τη Νάπολη, το Pizzafest είναι μια τετραήμερη γιορτή για ένα από τα πιο αγαπημένα φαγητά του κόσμου. Παρακολουθήστε τους κατασκευαστές πίτσας να αναδείκνύουν τις ικανότητές τους, απολαύστε ζωντανή μουσική και παραστάσεις, και φυσικά, απολαύστε πολλές ποικιλίες φρεσκοψημένης πίτσας.

La Tomatina, Ισπανία.

Κάθε Αύγουστο, χιλιάδες άνθρωποι από όλο τον κόσμο επισκέπτονται την ισπανική πόλη Bunol για να λάβουν μέρος στην «μεγαλύτερη πάλη των τροφίμων στον κόσμο.» Οι συμμετέχοντες βάφουν κυριολεκτικά την πόλη σε χρώμα κόκκινο, καθώς πετούν πάνω από εκατό τόνους από υπερώριμες ντομάτες ο ένας στον άλλο. Το φεστιβάλ προφανώς ξεκίνησε με μια λογομαχία το 1945,στην υπαίθρια λαϊκή αγορά, γύρω από ένα ξενοδοχείο, όταν οι εμπλεκόμενοι στον καυγά άρχισαν να ρίχνουν ο ένας τον άλλο ντομάτες, μέχρι να παρέμβει η αστυνομία. Με τα χρόνια, η εκδήλωση ρίψης ντομάτας αυξήθηκε σε δημοτικότητα και ανακηρύχθηκε επισήμως ως φεστιβάλ το 1975.

Salon du Chocolat, Γαλλία.

Απευθυνόμενη σε όλους τους λάτρεις της σοκολάτας, αυτή η πενθήμερη εκδήλωση στο Παρίσι είναι αφιερωμένη σε όλα τα πράγματα που μπορούν να κατασκευαστούν από σοκολάτα. Η εκδήλωση περιλαμβάνει πάνω από 220 σοκολατερί, σεφ ζαχαροπλαστικής και ζαχαροπλάστες που πραγματοποιούν επιδείξεις ζαχαροπλαστικής, μια αγορά σοκολάτας και ακόμη και μια επίδειξη μόδας που τα ρούχα είναι κατασκευασμένα εξ ολοκλήρου από σοκολάτα!

Oktoberfest, Γερμανία.

Το Oktoberfest είναι γνωστό ως η μεγαλύτερη γιορτή στον κόσμο της μπύρας, όπου εκατομμύρια άνθρωποι συρρέουν κάθε χρόνο για να λάβουν μέρος σε αυτή τη βαυαρική γιορτή. Οι επισκέπτες στο Μόναχο μπορούν να δοκιμάσουν τις καλύτερες μπύρες από διάφορες περιοχές, σε συνδυασμό με πολλές επιλογές για φαγητό, με πιο χαρακτηριστικό το bratwurst.

Κων/νος Γιαταγάνας

Όροι: 
Κατηγοριες: