Σχετικα Αφιερωματα

Τι τρώνε για πρωινό σε διάφορες χώρες;

Το πρωινό είναι το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας. Αυτή η φράση είναι κοινή σε όλα τα μέρη του κόσμου, αλλά δεν είναι κοινό το περιεχόμενο του προγεύματος. Έχει πολύ ενδιαφέρον να μάθουμε τι τρώει ο πλανήτης για πρωινό, ενώ, στην Ελλάδα  περιοριζόμαστε κυρίως  σε έναν καφέ και ένα πολύ απλό σνακ.

Πέμπτη, 23 Μαρτίου 2017

Η. Π. Α.

Το παραδοσιακό αμερικάνικο πρωινό, περιλαμβάνει αυγά και μπέικον, καθώς και στις παραδοσιακές για τη χώρα τηγανίτες.  Επίσης, εξέχουσα θέση στο τραπέζι καταλαμβάνει η μαρμελάδα και οι φρεσκοψημένες φρυγανιές. Όλα τα παραπάνω, συνοδεύονται με ένα χυμό πορτοκάλι. 

Ιαπωνία

Ένα πρωινό στην Ιαπωνία είναι συχνά αλμυρό και απλό. Ένα μπολ με σούπα miso και ρύζι ή χυλό ρυζιού είναι συχνά το κύριο μέρος του γεύματος, μερικές φορές συνοδεύεται από ένα κομμάτι μαγειρεμένο ψάρι και μερικά λαχανικά τουρσί, και φυσικά ένα φλιτζάνι πράσινο τσάι.

Γαλλία

Ένα κομμάτι της μπαγκέτας, που ολοκληρώνεται με βούτυρο και μαρμελάδα, είναι ένα κοινό πρωινό στη Γαλλία. Τα γλυκά, όπως τα κρουασάν, συχνά τρώγονται μαζί με καφέ ή ένα ποτήρι χυμό ως πρωινό.

Κίνα

Το κουάκερ ρυζιού είναι ένα δημοφιλές σπιτικό φαγητό που σερβίρεται ως πρωινό στην Κίνα, καθώς και σε πολλές άλλες ασιατικές χώρες. Τα αλμυρά κουάκερ μπορεί να τρώγονται σκέτα ή με συνδυασμούς από άλλες γεύσεις.

Κορέα

Στην Κορέα, ένα τυπικό πρωινό αποτελείται από τρόφιμα που θα μπορούσαν να βρεθούν στο μεσημεριανό γεύμα ή το δείπνο, όπως: ένα στιφάδο κάποιου είδους, ρύζι και πολλά πιάτα πλευρά, όπως το σπανάκι και τα πικάντικα αγγούρια.

Ινδία

Ένα τυπικό πρωινό στην Ινδία ποικίλλει ανάλογα με την περιοχή, αλλά συχνά είναι αρκετά όμοιο με ένα γεύμα ή δείπνο. Το πρωινό στην Ινδία θα μπορούσε να περιλαμβάνει, dosas (λεπτές κρέπες από φακές) ή idlis (ρύζι στον ατμό ) και διάφορα ντιπ, καθώς και καρυκεύματα πατάτες.

Μεξικό

Ανάλογα με την περιοχή του Μεξικού, τα είδη του πρωινού μπορεί να διαφέρουν ελαφρώς, αλλά συχνά περιλαμβάνουν συστατικά όπως τορτίγια από καλαμπόκι, αυγά, φασόλια και σάλτσες, που καταρτίζονται με διαφορετικό τρόπο. Ένα κοινό στοιχείο στο πρωινό είναι το chilaquiles , πρόκειται για τηγανητό τσιπ τορτίγια που ολοκληρώνεται με πράσινη ή κόκκινη σάλτσα, αυγά,  κοτόπουλο, τυρί και τηγανιτά φασόλια.

Ισπανία

Στην Ισπανία, ένα τυπικό πρωινό θα μπορούσε να ξεκινήσει από το γλυκό, με μια μερίδα churros με σοκολάτα. Τα churros  είναι ζύμη σε σχήμα ραβδιού που σερβίρεται με ένα μπολ παχύ ζεστή σοκολάτα, που χρησιμοποιείται για να βουτήξουν τα churros.

Όροι: 
Κατηγοριες: