Σχετικα Αφιερωματα

Τα αγαπημένα πιάτα των σεφ στα ιταλικά εστιατόρια

Τα ιταλικά εστιατόρια είναι συνυφασμένα με το νόστιμο φαγητό. Αν βρεθείς σε ένα τέτοιο εστιατόριο το πιθανότερο είναι πως ό,τι και αν παραγγείλεις τα λεφτά σου θα πιάσουν τόπο. Όμως ο καλύτερος τρόπος για να είσαι βέβαιος πως θα κάνεις καλή επιλογή είναι να ρωτήσεις τους ειδικούς. Δηλαδή τους σεφ τους!

Τρίτη, 7 Μαρτίου 2017

Δείτε ποιες είναι οι προτάσεις των ίδιων των σεφ στα ιταλικά εστιατόρια:

Ζυμαρικά

Μάλλον η πιο αναμενόμενη επιλογή, τα ζυμαρικά κάθε είδους αποτελούν το μεγάλο ατού των ιταλικών εστιατορίων. «Όταν πηγαίνω σε ένα ιταλικό εστιατόριο παραγγέλνω χειροποίητα ζυμαρικά και συγκεκριμένα μια κλασική καρμπονάρα. Το καπνιστό μπέικον και κρεμώδη σάλτσα κάνουν την καρμπονάρα μια κορυφαία επιλογή», λέει ο Μπράιαν Μολ, επικεφαλής σεφ σε ιταλικό εστιατόριο των ΗΠΑ.

Καρμπονάρα

Και αφού μιλήσαμε για ζυμαρικά γενικά ας μιλήσουμε και ειδικά: η καρμπονάρα είναι μια μακαρονάδα που δικαιωματικά καταλαμβάνει μεγάλο χώρο στις προτιμήσεις που επικρατούν αναφορικά με τα ιταλικά εστιατόρια. «Είναι πάρα πολύ δύσκολο να επιλέξεις μόνο ένα αγαπημένο ιταλικό πιάτο, αλλά αγαπώ την καρμπονάρα. Είναι ένα απλό πιάτο, αλλά όταν χρησιμοποιείς υψηλής ποιότητας υλικά, είναι ανίκητο» λέει ο σεφ Ρικ Πετράλια.

Ριζότο

«Το καλό ριζότο κρίνεται από την υφή του και είναι ένα σημαντικό σημείο αναφοράς για να καταλάβεις την ποιότητα και του υπόλοιπου μενού», λέει ο Τιμ Κένσετ, σεφ σε ένα ιταλικό εστιατόριο που βρίσκεται στο Μουσείο της Νέας Υόρκης. «Ένα ριζότο είναι κάτι πολύ όμορφο αν γίνει σωστά και με αγάπη. Όταν μάθαινα από τους δασκάλους μου πώς να φτιάχνεται το ριζότο μου έλεγαν πως τα πάντα έχουν να κάνουν με τον τρόπο που ανακατεύεται. Το ρύζι χρειάζεται φροντίδα, προσοχή και ενθάρρυνση και πάνω από όλα ισορροπία στα υλικά», συνεχίζει.

Πίτσα

Το φαγητό που μετά τα ζυμαρικά είναι το σήμα-κατατεθέν της ιταλικής κουζίνας. Αναμενόμενα δεν θα μπορούσε να λείψει από αυτή την λίστα. Και σύμφωνα με τον Γκουόλο Μιγκότο, Ιταλό σεφ και ιδιοκτήτη εστιατορίου, όσο πιο λίγα είναι τα υλικά πάνω στην πίτσα τόσο καλύτερη επιλογή. «Όσο βαρετό και λιτό κι αν ακούγεται η πίτσα Μαργαρίτα είναι το είδος της πίτσας που πρέπει να παραγγείλουμε αν θέλουμε να κρίνουμε πραγματικά την αυθεντικότητα και την ποιότητα των συστατικών. Γενικά, τα απλούστερα πιάτα είναι και τα πιο δύσκολα γιατί πρέπει να φτιάξεις κάτι ποιοτικό με ελάχιστα εργαλεία», λέει ο Μιγκότο.

Κεφτεδάκια

Ελάχιστοι άνθρωποι θα μπορούσαν να αντισταθούν σε ένα πιάτο κεφτεδάκια και ειδικά όταν είναι μαγειρεμένο από τους ειδικούς, δηλαδή ένα ιταλικό εστιατόριο! «Αν βρεθώ σε ένα παραδοσιακό ιταλικό εστιατόριο είναι δεδομένη επιλογή μου. Θα πάρω κεφτεδάκια και ειδικά αν μια μερίδα αποτελείται από τέσσερα από αυτά και με μέγεθος μπάλας του τένις», περιγράφει γλαφυρά ο σεφ Κρις Κόλμαν.

Όροι: 
Κατηγοριες: