Σχετικα Αφιερωματα

Οι δυο βασικές οδηγίες όταν αγοράζετε ψάρια

Σας αρέσουν πολύ τα ψάρια αλλά δεν ξέρετε ποια είναι η μεθοδολογία που πρέπει να ακολουθήσετε όταν τα αγοράζετε αφού πολύ συχνά η ποιότητά τους δεν αντιστοιχεί στις προσδοκίες σας; Το itrofi σας δίνει μερικές συμβουλές, προκειμένου να διαλέξετε το καλύτερο δυνατό προϊόν για το τραπέζι σας. 

Δευτέρα, 21 Ιανουαρίου 2019

Οι βασικές κατευθυντήριες όταν αγοράζεις ψάρια είναι μόλις δυο και σας τις παρουσιάζει εδώ το itrofi.gr. Αν τις ακολουθήσετε δεν υπάρχει περίπτωση να βγείτε χαμένοι. Αντίθετα, τα ψάρια που θα πάρετε θα είναι σίγουρα φρέσκα, νόστιμα και υγιεινά. Απλά ακολουθήστε τις την επόμενη φορά που θα ψωνίσετε ψάρια.

Κρατήστε το δέρμα

Τα ψάρια όπως ο σολομός, το σκουμπρί, η πέστροφα και η λίμνη περιέχουν μια υγιή δόση ωμέγα-3 λιπαρών οξέων. «Κρατήστε το δέρμα τους και θα έχετε το μέγιστο από αυτά τα καλά λίπη», λέει ο διαιτολόγος Ρόμπερτ Λαζινάρο, που ζει και δουλεύει στη Νέα Ορλεάνη, ο οποίος αναφορικά με το πώς αξίζει να μαγειρεύονται τα ψάρια τονίζει: «Λιώνετε το βούτυρο σε ένα τηγάνι με μέτρια προς υψηλή ένταση. Προσθέστε τα ψάρια πρώτα με την μια τους πλευρά. Μετά γυρίστε τα από την άλλη. Αναποδογυρίστε τα μερικές φορές μέχρι να ψηθούν καλά και από τις δυο μεριές τους».

Εμπιστευτείτε τις αισθήσεις σας

Πριν το αγοράστε, ρίξτε μια ματιά στο ψάρι. Μήπως η σάρκα ή το δέρμα εμφανίζεται ξηρό, θαμπό ή αφυδατωμένο; Μήπως τα μάτια του είναι θολά; Όλα αυτά είναι σημάδια για το ότι το ψάρι έχει μείνει στη βιτρίνα για πάρα πολύ καιρό. Πριν το αγοράστε επίσης, ζητήστε να μυρίσετε το ψάρι. Τα φρέσκα θαλασσινά έχουν έντονα αλμυρή μυρωδιά σαν τον ωκεανό. Αν το ψάρι που θα επιλέξετε έχει μια πικάντικη μυρωδιά αποτελεί ένα βασικό σημάδι βακτηριακής αποσύνθεσης. Σε αυτή την περίπτωση απλά αφήστε το πίσω στη θέση του.

Όροι: 
Κατηγοριες: