Είναι όλο το χρόνο η ρέγγα νόστιμη και ευεργετική;

Η Ρέγγα είναι διάσημη για την περιεκτικότητα σε λιπαρά οξέα και μονοακόρεστα, τα οποία περιέχει σε μεγάλη ποσότητα για το μέγεθός της. Αυτές οι ουσίες είναι ευεργετικές για τον οργανισμό αφού με την βοήθεια αυτών των οξέων οι λιποδιαλυτές βιταμίνες απορροφώνται από τον οργανισμό. 

Τρίτη, 2 Νοεμβρίου 2021

Σύμφωνα με τα δεδομένα δεν είναι όλες οι ρέγγες όλες τις εποχές και σε όλες τις περιοχές με την ίδια ποσότητα λιπιδίων σε αυτό συμβάλλουν αρκετοί παράγοντες σύμφωνα με δημοσίευση επιστημόνων στην Λευκή Θάλασσα.

Ο ιδανικός μήνας σε περιεκτικότητα λιπιδίων είναι ο Νοέμβριος, ενώ βασικό ρόλο παίζει ο υδροβιότοπος, καθώς και η περιεκτικότητα της περιοχής σε φυτοπλαγκτόν  στην ίδια περιοχή. Γιατί όμως είναι τόσο σημαντικό αυτό; Διότι η ρέγγα περιέχει το μουρουνέλαιο όπου βασικό συστατικό  είναι τα λιπίδια καθώς και σε άλλα τέτοιου είδους ψάρια όπως ο σολομός. 

Το μουρουνέλαιο περιέχει μεγάλες ποσότητες λιποδιαλυτών βιταμινών όπως η βιταμίνη A, που είναι πολύ σημαντική για την όραση και την ανάπτυξη των οστών , η βιταμίνη D, που και αυτή συμβάλλει στη διατήρηση του ασβεστίου και του φωσφόρου στα σωστά επίπεδα στο αίμα, με αποτέλεσμα γερά οστά, η βιταμίνη K που βοηθά στην πήξη του αίματος καθώς και Ω-3 λιπαρά οξέα.

Τα oφέλη του μουρουνέλαιου είναι πολλαπλά στο καρδιαγγειακό σύστημα, στην επούλωση τραυμάτων και στο αίμα, έτσι είναι σημαντικό να βλέπουμε την περιεκτικότητα των λιπαρών οξέων τα οποία αναγράφονται στην συσκευασία καθώς και η περιοχή αλίευσης, γιατί παίζουν καθοριστικό ρόλο και στην ποιότητα των μονοακόρεστων τα οποία περιέχει .  

Όροι: 
Κατηγοριες: