Φτιάξτε smoothies με αυτά τα συστατικά για καλύτερη απώλεια βάρους

Εύκολα στην παρασκευή τους τα smoothies είναι μια γρήγορη και με πολλές εναλλακτικές λύση πρωινού για τους ανθρώπους που θέλουν να χάσουν βάρος. Εκτός από την προσθήκη θρεπτικών superfoods μπορείτε επίσης να συμπεριλάβετε τις παρακάτω λιποδιαλυτικές τροφές για να πετύχετε γρήγορη απώλεια κιλών.

Παρασκευή, 27 Μαΐου 2022

Μούρα

Φρέσκα ή κατεψυγμένα, τα μούρα είναι ο Νο1 λιποδιαλύτης. Έχει αποδειχθεί ότι ενεργοποιούν τα γονίδια που καίνε το λίπος της κοιλιάς. Οι φράουλες και τα βατόμουρα είναι επίσης αποτελεσματικά και όλα είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικές πολυφαινόλες που μπορούν να σταματήσουν το σχηματισμό λίπους.

Κανέλα

Ένα από τα καλύτερα μπαχαρικά για την απώλεια βάρους, η κανέλα περιέχει επίσης τις μαγικές αυτές πολυφαινόλες.

Σπανάκι

Όποτε μπορείτε, προτιμείστε τα «πράσινα» smoothies αντί τους χυμούς γιατί διατηρούν τις ίνες τους που σας χορταίνουν. Το σπανάκι είναι ένας αδιαφιλονίκητος σύμμαχος στη προσπάθειά σας για απώλεια κιλών, χάρη στα αυξημένα επίπεδα GLP-1, ενός φυσιολογικού ρυθμιστή της όρεξης και της πρόσληψης τροφής.

Λάδι καρύδας

Λόγω της ουδέτερης γεύσης του, είναι ένα ιδανικό πρόσθετο για κάθε λιποδιαλυτικό smoothie.

Πιπέρι cayenne

Η καψαϊκίνη, η φυσική ένωση που δίνει στις πιπεριές τσίλι τη χαρακτηριστική κάψα τους, έχει αποδειχθεί ότι μειώνει το λίπος της κοιλιάς, καταστέλλει την όρεξη και συμβάλλει στην ικανότητα του σώματος να καίει τα τρόφιμα ως ενέργεια.

Βερίκοκα

Περιέχουν περισσότερο κάλιο ακόμη και από τις μπανάνες, το οποίο μειώνει την αρτηριακή πίεση και τις ανεπιθύμητες ενέργειες του νατρίου όπως η κατακράτηση υγρών.

Φυτική πρωτεΐνη σε σκόνη

Εξαιρετικός τρόπος να αυξήσετε το αίσθημα του κορεσμού και να ενισχύσετε τους άπαχους μυς που θα σας βοηθήσουν να κάψετε περισσότερο λίπος. Προτιμήστε τις φυτικές, χωρίς τεχνητά χρώματα, γεύσεις και γλυκαντικά εκδοχές για να αποφύγετε τα φουσκώματα.

Σπόροι Chia

Δεν είναι μόνο πλούσιοι σε φυτικές ίνες και πρωτεΐνες, κρατώντας σας περισσότερο χορτάτους αλλά απορροφούν επίσης τις τοξίνες από το πεπτικό σύστημα. Μουλιάστε τους σε νερό πριν τους προσθέσετε στα smoothie σας για καλύτερο αποτέλεσμα.

Ρόδι

Έρευνες έδειξαν ότι οι ανθοκυανίνες, οι τανίνες και τα υψηλά επίπεδα αντιοξειδωτικών στα ρόδια μπορούν να βοηθήσουν στην καταπολέμηση της παχυσαρκίας.

Παντζάρια

Έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε νιτρικά άλατα και θεωρείται ότι βελτιώνουν τις αθλητικές επιδόσεις.

Βρώμη

Είναι μια γευστική πηγή φυτικών ινών. Οι δίαιτες με υψηλή περιεκτικότητα σε ίνες είναι πιο χορταστικές και συνδέονται με χαμηλότερο σωματικό βάρος. Αλλά αυτό δεν είναι ο μόνος λόγος για την προτιμήσετε. Οι βήτα γλυκάνες που αποτελούν μέρος των διαλυτών ινών της βρώμης, έχουν αποδειχθεί ότι μειώνουν τα επίπεδα τόσο της ολικής χοληστερόλης στο αίμα όσο και της χαμηλής πυκνότητας λιποπρωτεΐνης (LDL), κάτι που σημαίνει ότι μειώνουν παράλληλα και τον κίνδυνο καρδιακής νόσου.

Εσπεριδοειδή

Εκτός από την μεγάλη ποσότητα βιταμίνης C, τα εσπεριδοειδή περιέχουν άφθονο φυλλικό οξύ, το οποίο βοηθά στην παραγωγή και διατήρηση των κυττάρων του σώματος καθώς και ίνες που είναι απαραίτητες για την απώλεια βάρους.

Σταυρανθή λαχανικά

Μπρόκολο, λαχανάκια των Βρυξελλών, κουνουπίδι, λάχανο, kale, περιέχουν φυτοθρεπτικά συστατικά που καταπολεμούν διάφορες ασθένειες, ενισχύοντας παράλληλα το ανοσοποιητικό καθώς και βιταμίνες Α και C και φολικό οξύ. Η υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες και νερό σημαίνει ότι αυτά τα τρόφιμα χαμηλής ενεργειακής πυκνότητας θα σας κάνουν να αισθάνεστε πιο χορτάτοι γρηγορότερα.

Λιναρόσπορος

Περιέχει περισσότερα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα που καταπολεμούν τη φλεγμονή σε σύγκριση με άλλες πηγές λίπους. Μπορεί επίσης να βοηθήσει στην αποκατάσταση των μυών. Επειδή είναι ιδιαίτερα ευαίσθητος και οξειδώνεται εύκολα, αλέστε τον λίγο πριν τον προσθέσετε στο smoothie σας.

Τζίντζερ

Εκτός από την κατευναστική του δράση σε ορισμένα γαστρεντερικά προβλήματα, έχει την ικανότητα να επιταχύνει και να ενισχύει τον μεταβολισμό όπως και να εξισορροπεί τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα, αποτρέποντας έτσι την υπερφαγία.

Αβοκάντο

Τα ευεργετικά μονοακόρεστα λιπαρά (MUFAs) ικανοποιούν καλύτερα το αίσθημα της πείνας. Απλά προσέξτε την ποσότητα, καθώς έχει επίσης αρκετές θερμίδες.

Σκόνη πράσινου τσαγιού

Το πράσινο τσάι περιέχει κατεχίνες οι οποίες προκαλούν την απελευθέρωση λίπους από τα κύτταρα - ιδιαίτερα κοιλιακού λίπους - και στη συνέχεια επιταχύνουν την ικανότητα του ήπατος να μετατρέπει το λίπος σε ενέργεια.

Φωτεινή Πουρνάρα

Όροι: 
  • ΚΑΨΑΙΚΙΝΗ
  • ΠΟΛΥΦΑΙΝΟΛΕΣ
Γλωσσαρι
Κατηγοριες: