Οι 10 αλκαλικές τροφές που πρέπει να τρώμε κάθε μέρα

Το φαγητό που τρώμε μπορεί να οδηγήσει σε αλκαλικό ή όξινο pH του αίματος, το οποίο με την σειρά του έχει σημαντική επίδραση στην υγεία μας. Μελέτες έχουν δείξει ότι όσο περισσότερο αλκαλικοί γινόμαστε τόσο καλύτερα λειτουργούμε και τόσο πιο ενεργοί αισθανόμαστε.

Τρίτη, 29 Νοεμβρίου 2022

Η αλκαλική κατάσταση αυξάνει την ζωτικότητα, διατηρεί το σώμα υγιές, και αυξάνει σημαντικά το προσδόκιμο ζωής. Βοηθάει να χάσουμε βάρος, να μειώσουμε την αρτηριακή πίεση, να καταστρέψουμε τα καρκινικά κύτταρα, να αποφύγουμε τις καρδιαγγειακές ασθένειες, να καταπραΰνουμε την αρθρίτιδα, και να νιώθουμε νεότεροι και δυνατότεροι.

Οι τροφές που καθιστούν τον οργανισμό μας όξινο περιλαμβάνουν το λευκό αλεύρι, τα κρέατα, τα αυγά, τα ψάρια, τα γαλακτοκομικά, ο καφές, το αλκοόλ, την ζάχαρη, τα τηγανητά. Τα γλυκαντικά, τα φάρμακα και οι περιβαλλοντολογικές τοξίνες προκαλούν επίσης οξύτητα, όπως το στρες ο θυμός, και τα τοξικά συναισθήματα. 

Οι επικρατούσες μοντέρνες δίαιτες και ο σύγχρονος τρόπος ζωής είναι γενικά πολύ όξινα, και χρειάζεται εξάσκηση και μεγάλη προσοχή για να διατηρήσουμε το σώμα μας σε αλκαλική κατάσταση. Τα καλά νέα όμως είναι ότι υπάρχει μια αφθονία εξαιρετικά γευστικών, υγιεινών και θρεπτικών αλκαλικών τροφών που μπορούν να προστεθούν στην καθημερινή μας κατανάλωση και να μειώσουν την οξύτητα του σώματος. Θα αισθανόμαστε πιο δραστήριοι, λιγότερο πιεσμένοι, και θα έχουμε ένα σώμα που θα λειτουργεί στο βέλτιστο, για μεγάλη βιωσιμότητα.

Το itrofi.gr έχει συγκεντρώσει τις 10 πιο αλκαλικές τροφές για τον καινούριο τρόπο ζωής μας : 

Αβοκάντο

Τα κρεμώδη και νόστιμα αβοκάντο έχουν pH 8.0 το οποίο όχι μόνο κάνει αλκαλικό όλο μας το σώμα αλλά βοηθάει στην εξουδετέρωση και άλλων όξινων τροφών στο στομάχι μας. Μπορείτε να τα προσθέστε στις σαλάτες σας, ή να τα φάτε κομμένα στο μισό με αλάτι και πιπέρι.

Ώριμες μπανάνες

Οι περισσότεροι από εμάς κάνουμε το λάθος να τρώμε τις μπανάνες σχεδόν άγουρες, πράγμα που μπορεί να οδηγήσει σε δυσκοιλιότητα και ατελή απορρόφηση ουσιών. Οι ώριμες μπανάνες έχουν κηλίδες στην φλούδα και ξεφλουδίζονται εύκολα που πράγμα που σημαίνει ότι είναι έτοιμες να φαγωθούν και να μας δώσουν πολλές βιταμίνες, μεταλλικά στοιχεία και πολλή αλκαλικότητα.

Αμύγδαλα 

Οι περισσότεροι ξηροί καρποί είναι όξινοι αλλά τα αμύγδαλα και το γαλάκτωμά τους, είναι καταπληκτικές πηγές υγείας, ζωτικότητας και αλκαλικότητας. Βοηθάνε στην μείωση της χοληστερόλης, την βελτίωση της εγκεφαλικής λειτουργίας, την πέψη και δημιουργούν στο σώμα μια τέλεια ισορροπημένη αλκαλικότητα. 

Σπαράγγια

Γνωστά σαν τα πιο ισχυρά αλκαλικά τρόφιμα στην φύση, τα σπαράγγια μας παρέχουν επίσης πολλές φυτικές ίνες, νερό, βιταμίνες, μεταλλικά στοιχεία, και αντιγηραντικά αντιοξειδωτικά. Το pH τους είναι 8.5 κάνοντάς τα καταπληκτικό συμπλήρωμα σε κάθε γεύμα.

Καρπούζι

Το καρπούζι έχει pH 9.0 και είναι πλούσιο σε βιταμίνες μεταλλικά στοιχεία, και νερό για την ισορροπία των ηλεκτρολυτών. Οι πολλές φυτικές ίνες που μειώνουν τις τοξίνες το κάνουν καταπληκτική τροφή για μια γερή δόση αλκαλικότητας. 

Πιπέρι Cayenne 

Το Cayenne είναι ένα αντιβακτηριδιακό μπαχαρικό που έχει pH 8.5, βοηθάει στην κυκλοφορία του αίματος, μειώνει την αρτηριακή πίεση , εξουδετερώνει τις τοξίνες και ενισχύει την εγκεφαλική λειτουργία 

Παπάγια

Είναι γνωστή για την βοήθεια που δίνει στην πέψη, για το ότι καταπραΰνει τις ασθένειες του πεπτικού. Αυτό οφείλεται στην ιδιαίτερα θρεπτική αλκαλική σάρκα τους, που είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, νερό, βιταμίνες, και μεταλλικά στοιχεία. 

Λεμόνια

Τα λεμόνια μπορεί να έχουν έντονα όξινη γεύση αλλά μέσω της πεπτικής οδού μεταβολίζονται σε εξαιρετικά αλκαλικές ουσίες, που ωφελούν όλο το σώμα. Στην πραγματικότητα τα λεμόνια είναι εξαιρετική πηγή αλκαλικότητας πράγμα που κάνει καλή ιδέα να προσθέτουμε μερικές φέτες ή λίγο χυμό λεμονιού στο ποτήρι του νερού μας. 

Μπρόκολα 

Αυτό το σταυρανθές αντικαρκινικό λαχανικό, είναι προφανώς πολύ καλή αλκαλική τροφή. Παρέχει πληθώρα φυτικών ινών και θρεπτικών στοιχείων που ενισχύουν την υγεία μας.

Σκόρδο

Το σκόρδο εκτός από το να αρωματίζει τα πιάτα μας, βοηθάει την εξουδετέρωση των όξινων τροφίμων όπως το κρέας, το ψάρι, το τυρί και το αυγό. Σε συνδυασμό με πράσινα λαχανικά προσφέρει έναν ισχυρό συνδυασμό φυτικών ινών, θρεπτικών στοιχείων και αλκαλικότητας. 

Φωτογραφία από τον χρήστη Vanessa Loring στο Pexels

Όροι: 
Κατηγοριες: