Ένα υπέροχο ρόφημα υγείας και ευεξίας για τις ζεστές μέρες που έρχονται

Ε ναι λοιπόν το καλοκαιράκι έφτασε και μαζί του η επιθυμία μας και η διάθεση για δροσερές και ευφάνταστες απολαύσεις. Η θερμοκρασία ανεβαίνει αργά και σταθερά και όλοι αποζητάμε δροσερές απολαύσεις οι οποίες θα μας γεμίσουν με ενέργεια και παράλληλα δεν θα μας επιβαρύνουν με θερμίδες.
Τρίτη, 29 Μαΐου 2018

Επειδή λοιπόν η ζωή είναι γλυκιά και τώρα πλέον χωρίς στερήσεις και θερμίδες, το itrofi.gr σας προτείνει τον πιο υγιεινό τρόπο για να νικήσετε τη ζέστη του καλοκαιριού και να χαρείτε την πιο όμορφη περίοδο της χρονιάς στο έπακρο.

Παγωμένο Πράσινο Τσάι με Τζίντζερ και Δυόσμο

ΥΛΙΚΑ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα κατσαρολάκι βράζετε το νερό, αποσύρετε από τη φωτιά και βυθίζετε τα φακελάκια του πράσινου τσαγιού, προσθέτετε το τζίντζερ και τα φύλλα δυόσμου και σκεπάζετε το κατσαρολάκι και το αφήνετε σκεπασμένο για περίπου 15 λεπτά. Με ένα σουρωτήρι, σουρώνετε το τσάι πιέζοντας τα υλικά για να βγάλουν όλη τη γεύση τους και το βάζετε στο μπλέντερ με παγάκια να χτυπηθεί. Σερβίρετε σε ποτήρι με πάγο, γαρνίρετε με μια φέτα τζιντζερ και δυο φύλλα δυόσμου. Μια ακόμη αγαπημένη συνταγή χωρίς ζάχαρη και χωρίς γλουτένη χάρη στα προϊόντα Sweet & Balance!

Διαθρεπτικά Στοιχεία:

Ενέργεια 250 KJ
Πρωτεΐνες 0,3 g
Υδατάνθρακες 14,4 g
Εκ των οποίων Σάκχαρα 1,3 g
Λιπαρά 0 g
Εκ των οποίων Κορεσμένα 0 g
Εδώδιμες ίνες 0 g
Αλάτι  0 g

Πηγή: http://www.sweetandbalance.gr/syntages

Αναρίθμητα οφέλη για την υγεία

Πράσινο τσάι:

Το πράσινο τσάι είναι χωρίς αμφιβολία το πιο υγιεινό ρόφημα στον πλανήτη με ένα τεράστιο εύρος εντυπωσιακών λειτουργιών για την υγεία. Μελέτες έχουν διαπιστώσει ότι η κατανάλωση πράσινου τσαγιού συνδέεται με την απώλεια βάρους, ιδιαίτερα γύρω από την κοιλιακή περιοχή. Πιστεύεται ότι οι πολυφαινολικές ενώσεις που ονομάζονται κατεχίνες από τις οποίες αποτελείται, διεγείρουν την οξείδωση του λίπους. Το αποτέλεσμα είναι ακόμα πιο δυνατό όταν συνδυάζεται με άσκηση. Ορισμένες μελέτες μάλιστα έχουν βρει ότι το πράσινο τσάι μπορεί να καταπολεμήσει μερικούς από τους μεγαλύτερους παράγοντες κινδύνου για καρδιαγγειακές παθήσεις - μειώνοντας τα επίπεδα χοληστερόλης, LDL χοληστερόλης και τριγλυκεριδίων. Μία μελέτη που παρακολούθησε πάνω από 40.000 άτομα σε περίοδο 11 ετών έδειξε ότι οι συμμετέχοντες που έπιναν τουλάχιστον πέντε φλιτζάνια πράσινο τσάι την ημέρα είχαν σημαντικά μειωμένο κίνδυνο θανάτου - ειδικά από καρδιαγγειακές παθήσεις - σε σύγκριση με άτομα που δεν το έπιναν καθόλου. Τέλος ενισχύει τη λειτουργία του εγκεφάλου

 

Τζίντζερ:

Είναι γνωστό όπως και για το μήλο πως λίγο τζίντζερ την ημέρα, πραγματικά τον γιατρό τον κάνει πέρα. Έχει πολυάριθμα ιατρικά οφέλη και αποδεικνύεται ότι αποτελεί αποτελεσματική θεραπεία για πολλές ασθένειες. Το Τζίντζερ βελτιώνει τη λειτουργία του εγκεφάλου καθώς όπως αποδείχτηκε οι αντιοξειδωτικές και βιοδραστικές ενώσεις του μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση φλεγμονωδών αποκρίσεων που εμφανίζονται στον εγκέφαλο. Μελέτες αναφέρουν επίσης ότι το τζίντζερ μπορεί να βελτιώσει τη λειτουργία του εγκεφάλου και να αποτρέψει τον κίνδυνο νόσου του Alzheimer. Το τζίντζερ μπορεί επίσης να θεραπεύσει τη ναυτία και να βελτιώσει την κυκλοφορία του αίματος.

Επιτραπέζιο Γλυκαντικό σε Σκόνη Sweet & Balance:

Η γεύση του τσαγιού σας θα απογειωθεί με την προσθήκη του Επιτραπέζιου Γλυκαντικoύ Sweet & Balance το οποίο παρουσιάζει μία σειρά από πλεονεκτήματα. Ως γνωστόν περιέχει εκχύλισμα από το φυτό stevia (γλυκοζίτες στεβιόλης) και σουκραλόζη, τα οποία δεν μεταβολίζονται από τον ανθρώπινο οργανισμό και δεν παρέχουν θερμίδες. Επίσης, διατηρεί τις ιδιότητες του στο ψήσιμο ή το βράσιμο και για αυτό μπορεί να το χρησιμοποιήσετε χωρίς κανέναν ενδοιασμό σε όλες τις δημιουργίες σας. Το γλυκαντικό από το φυτό stevia (γλυκοζίτες στεβιόλης) και η σουκραλόζη είναι εγκεκριμένα από όλους τους αρμόδιους επιστημονικούς φορείς και δεν επηρεάζουν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα. Τέλος, κλινικές μελέτες έχουν αποδείξει ότι η συστηματική χορήγηση συγκεκριμένης ποσότητας γλυκοζιτών στεβιόλης μπορεί να μειώσει την αρτηριακή πίεση.

Δυόσμος:

Με αντισηπτικές και αντιβακτηριακές ιδιότητες που βοηθούν στην ανακούφιση της δυσπεψίας και επίσης καταπραΰνουν το στομάχι. Ο δυόσμος θεραπεύει το άσθμα ενώ παράλληλα δρα ενάντια στους κολικούς, τα αέρια του στομάχου, της ναυτίας και του εμετού και είναι εξαιρετικός για την αντιμετώπιση των εμετών της εγκυμοσύνης.

Πρόκειται αναμφίβολα για ένα κορυφαίο και απόλυτα δροσερό ρόφημα το οποίο θα γίνει η αγαπημένη σας συνήθεια. Περισσότερες υπέροχες συνταγές θα βρείτε εδώ

Γιώργος Μουλάς

Όροι: 
Κατηγοριες: