Μπορούν ορισμένα τρόφιμα και βότανα να σκοτώσουν τα εντερικά παράσιτα;

Τα εντερικά παράσιτα και σκουλήκια δεν είναι ποτέ ωφέλιμα. Προσκολλώνται στην επένδυση των εντέρων, συνήθως ζουν από το φαγητό που τρώμε και βλάπτουν τα εντερικά μας κύτταρα. Μπορούν να περάσουν απαρατήρητα ή να προκαλέσουν διατροφικές ανεπάρκειες και άλλα συμπτώματα. 

Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2019

Η καθαρτική επίδρασή της βοηθά στον καθαρισμό από τα παράσιτα ενώ κάποιες ενώσεις που περιέχει θεωρείται ότι σκοτώνουν τα παράσιτα εμπλουτίζοντας το αίμα με οξυγόνο. Η χρήση του πρέπει να γίνεται με τη φροντίδα επαγγελματία υγείας καθώς πρόκειται για ισχυρό παρασκεύασμα.

Αρσενική φτέρη

Χρειάζεται προσοχή στη δοσολογία και τη χρήση της, αλλά στις σωστές ποσότητες μπορεί να είναι μία από τις πιο αποτελεσματικές θεραπείες παρασίτων στον κόσμο των βοτάνων. 

Σπόροι παπάγιας

Η αποτελεσματικότητά τους αποδίδεται σε ένα ένζυμο που περιέχουν το οποίο διασπά τα παράσιτα.

Φλοιός από δένδρο ροδιάς

Η ικανότητά του να ξεπλένει τα εντερικά παράσιτα με τις στυπτικές του ιδιότητες προστίθεται στον ήδη μεγάλο κατάλογο χρήσεων του φρούτου για την ανθρώπινη υγεία.

Γαρίφαλο

Το αιθέριο έλαιο γαρίφαλου χρησιμοποιείται για να διαλύσει τα αυγά των σκουληκιών που βρίσκονται στα έντερα. Θεωρείται ότι είναι το μόνο βότανο που πραγματικά καταστρέφει σχεδόν όλα τα αυγά των παρασίτων.

Θυμάρι

Το αιθέριο έλαιό του μπορεί να εξαλείψει την ανάπτυξη πολλών παρασίτων.

Λάδι ρίγανης

Είναι ένας αποτελεσματικός και βολικός τρόπος για να αντιμετωπίσετε τα παράσιτα. Μερικές σταγόνες σε ένα ποτήρι νερό  μέχρι τρεις φορές σε μια μέρα αρκούν. 

Διατροφική προσέγγιση

Οι επαγγελματίες της εναλλακτικής ιατρικής μερικές φορές συνιστούν ορισμένες διατροφικές στρατηγικές για τη θεραπεία των εντερικών παρασίτων που περιλαμβάνουν:

Προσωρινή αποχή από τον καφέ, την εξευγενισμένη ζάχαρη, το αλκοόλ και τις επεξεργασμένες τροφές.
Η κατανάλωση τροφών πλούσιων σε ίνες διατηρεί το γαστρεντερικό σύστημα υγιές. Αντικαταστήστε το λευκό ρύζι και ψωμί με καστανό ρύζι και πολύσπορο ψωμί  ή σίκαλης και φάτε πιο συχνά όσπρια
περισσότερο ωμό σκόρδο και κρεμμύδι.
Αύξηση πρόσληψης ανανά, παντζαριών, αμύγδαλων, λιναρόσπορου, καρότων, γλυκοπατάτας, κολοκύθας και άλλων τροφών με υψηλή περιεκτικότητα σε β-καροτένιο.
Κατανάλωση προβιοτικών που θα επαναφέρουν τα ευεργετικά βακτηρίδια στο έντερο.
Περισσότερο έξτρα παρθένο λάδι καρύδας, λόγω των φυσικών κορεσμένων λιπών που ξεπλένουν τα παράσιτα και εμποδίζουν την ανάπτυξή τους.
Προσθέστε στο πιάτο σας σπόρους  κολοκύθας που έχουν φυσική αντιπαρασιτική δράση. Η κουρκουμπιτίνη που περιέχουν, παραλύει τα παράσιτα και δεν μπορούν να προσκολληθούν στα έντερα και έτσι απομακρύνονται μέσω της πέψης. 
Καταναλώστε μούρα που λόγω των πολυφαινολών που περιέχουν χρησιμοποιούνται  ως παραδοσιακά φάρμακα για τα εντερικά παράσιτα. 

Όροι: 
Κατηγοριες: