Ο «πράσινος» αυτόματος πωλητής γρήγορου φαγητού

Οι αυτόματοι πωλητές της Farmer’s Fridge προσφέρουν φρέσκο, βιολογικό  και νόστιμο γρήγορο φαγητό  δωρίζοντας  ό,τι δεν έχει πωληθεί στο τέλος της κάθε ημέρας σε κοινωνικό παντοπωλείο.

Σάββατο, 23 Απριλίου 2016

Όλα ξεκίνησαν όταν ο ιδρυτής της εταιρίας, Luke Saunders από το Σικάγο, ταξιδεύοντας για την προηγούμενη δουλειά του, δυσκολευόταν  να βρει υγιεινά, βιολογικά προϊόντα σε γνωστές αλυσίδες fast food. Αποφάσισε να κάνει εκείνος την αλλαγή και να δημιουργήσει τους αυτόματους πωλητές Farmer’s Fridge, με αποκλειστικά βιολογικές χειροποίητες σαλάτες και σνακς  χωρίς συντηρητικά.   Δεν ενστερνίστηκαν όλοι αμέσως το όραμά του, όμως ο 27χρονος επιχειρηματίας με τις υγιεινές αντιλήψεις δεν το εγκατέλειψε και το εγχείρημά του γνωρίζει αυτή τη στιγμή τεράστια επιτυχία στο Σικάγο.

Η μεγάλη ιδέα μιας μικρής εταιρίας, όπως εξηγούν  στην εταιρική τους σελίδα http://www.farmersfridge.com  είναι ότι το φαγητό που μας κάνει καλό πρέπει να είναι εύκολα διαθέσιμο  και  νόστιμο. Δεν είναι μόνο τα λαχανικά τους που είναι «πράσινα».  Oτιδήποτε χρησιμοποιούν,  από τις συσκευασίες τους μέχρι το ξύλο από το οποίο κατασκευάζονται τα κιόσκια είναι από υλικά βιοδιασπώμενα, ανακυκλώσιμα και φιλικά προς το περιβάλλον.  Συγκεντρώνουν όλα τα υλικά που χρειάζονται νωρίς κάθε πρωί και ετοιμάζουν όλες τις σαλάτες και τα σνακ σε μια κουζίνα σε κοντινή απόσταση. Επιμένουν στην ποιότητα και την εντιμότητα και δεν πωλούν τρόφιμα που χάνουν την φρεσκάδα και νοστιμιά τους στο ψυγείο ενός αυτόματου πωλητή, όπως π.χ. τα σάντουιτς.  Ακόμη και ο τρόπος που τοποθετούνται τα υλικά της σαλάτας στη συσκευασία τους παίζει ρόλο: οι πρασινάδες στην κορυφή, τα τυριά και τα φρούτα στον πάτο, οι ξηροί καρποί στη μέση.  Αναζητούν τους καλύτερους συνδυασμούς συστατικών για ένα αποτέλεσμα όσο το δυνατόν υγιεινότερο, νοστιμότερο και χωρίς περιττές θερμίδες.  Υπάρχει μεγάλη ποικιλία στα προσφερόμενα είδη, σε καλές συγκριτικά γι’αυτό που προσφέρουν τιμές.

Ο μεγαλύτερος φόβος του Saunders όταν ξεκινούσε για το αν δηλαδή θα αγόραζε κανείς φαγητό από αυτόματους πωλητές σαν αυτούς, διαλύθηκε μετά την τεράστια ανταπόκριση του κόσμου. Από τον περασμένο Φεβρουάριο σχεδόν κάθε μέρα ξεπηδούν νέα κιόσκια Farmer’s Fridge στην πόλη του Σικάγο.

Όροι: 
Κατηγοριες: