Γιατί να επιλέξετε καθημερινά ένα smoothie.

Φρούτα smoothies μπορεί να είναι ένας εύκολος τρόπος για να ενισχύσετε τον οργανισμό σας γρήγορα με θρεπτικά συστατικά. Στα smoothies μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε όχι μόνο μία ποικιλία φρούτων ή λαχανικών, αλλά να προσθέσουμε και υλικά όπως το  γιαούρτι και οι φυτικές ίνες, όπου αυτό σ ΄ ένα απλό χυμό θα ήταν αδύνατο. 

Τετάρτη, 30 Μαΐου 2018

Αυτός ο ιδιαίτερος τρόπος επεξεργασίας των φρούτων μπορεί να αντικαταστήσει ένα κύριο γεύμα χωρίς να χάνουμε χρόνο σε εστιατόρια, υποσχόμενο ιδιότητες που απογειώνουν το ανοσοποιητικό και φτάνουν την ενέργειά μας στα ύψη.  

Για να φτιάξουμε ένα τέλειο smoothies πρέπει να πλύνουμε καλά τα φρούτα και τα λαχανικά, τα τεμαχίζουμε, τα παγώνουμε και  τα βάζουμε στο μπλέντερ. Υπάρχουν έξι κατηγορίες φρούτων που περιέχουν μια ποικιλία βιταμινών και ανόργανων στοιχείων - τα εσπεριδοειδή, τα μούρα, οι φράουλες,  τα τροπικά σαρκώδη και τα καλοκαιρινά φρούτα. 
Τα φρούτα, περιέχουν καλές ποσότητες βιταμίνης C, κάλιο και φυλλικό οξύ. Η βιταμίνη C βοηθά το ανοσοποιητικό μας σύστημα και στη σύνθεση κολλαγόνου, που βοηθά να αποκτήσουμε ένα νεανικό δέρμα. Από την άλλη το Κάλιο υποστηρίζει τη λειτουργία της καρδιάς μας και μας βοηθά να διατηρήσουμε μια φυσιολογική αρτηριακή πίεση, ενώ το φυλλικό οξύ προάγει την υγεία των κυττάρων. Ο συνδυασμός φρούτων, λαχανικών είναι ιδιαίτερης διατροφικής αξίας, καθώς τα λαχανικά συμπληρώνουν όσα θρεπτικά συστατικά λείπουν στα φρούτα, όπως το σύμπλεγμα βιταμινών Β, που έχει το αβοκάντο και το β καροτένιο του καρότου και του παντζαριού.  

Το πόσιμο smoothies φρούτων μπορεί να μας βοηθήσει στην  πρόσληψη φυτικών ινών, το οποίο είναι 25 γραμμάρια, για τις γυναίκες και 38 γραμμάρια για τους άνδρες. Μία μερίδα φρούτων περιέχει κατά κανόνα δύο έως τέσσερα γραμμάρια ινών με βατόμουρα, αχλάδια και μήλα, που έχουν την υψηλότερη συγκέντρωση από πέντε έως επτά γραμμάρια ανά μερίδα, ενώ μπορούμε να εμπλουτίσουμε με βρώμη. Η διαλυτή ίνα, που βρίσκεται στα φρούτα και τα λαχανικά, ενώ λόγω της  αργής  πέψης βοηθά στον έλεγχο του σακχάρου στο αίμα και στη μείωση της χοληστερόλης.

Δημιουργώντας το δικό μας smoothie, μπορούμε να επιλέξουμε μια βάση της αρεσκείας μας απαραίτητη, για να δέσουν τα υλικά μεταξύ τους. Μπορούμε να προσθέσουμε νερό, αγελαδινό γάλα, γάλα σόγιας ή γιαούρτι, γάλα αμυγδάλου ή ακόμη και ξινόγαλο. Οι υγιεινές επιλογές θα περιλαμβάνουν νερό, χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά γάλα ή γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά, η οποία θα προσθέσει γεύση και θρεπτικά συστατικά χωρίς ένα τεράστιο αριθμό θερμίδων. Το νερό θα παρέχει στο σώμα μας τα υγρά που είναι απαραίτητα, για το μεταβολισμό των τροφών και στη μεταφορά των θρεπτικών συστατικών. Τα  γαλακτοκομικά με χαμηλά λιπαρά περιέχουν ασβέστιο και βιταμίνη D, τα οποία βοηθούν τα οστά μας να παραμείνουν ισχυρά.

Λόγω των παγωμένων συστατικών οι βιταμίνες, τα μέταλλα, τα ιχνοστοιχεία και οι πρωτεΐνες δεν χάνουν καθόλου την λειτουργικότητά τους, όπως στα μαγειρεμένα τρόφιμα. Περιέχει τα απαραίτητα υγρά του οργανισμού, ενώ είναι ιδανικό και για αποτοξίνωση, αφού μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ποικιλία λαχανικών και φρούτων συνδυασμός ιδιαίτερα γευστικός και ευεργετικός.

Όροι: 
Κατηγοριες: