Η αλήθεια για το Frozen Yogurt

Το γιαούρτι είναι ένα γαλακτοκομικό προϊόν που παρασκευάζεται από γάλα που έχει υποστεί ζύμωση με βακτηριακή καλλιέργεια. Συνιστάται ως μέρος μιας υγιεινής, ισορροπημένης διατροφής Το παγωμένο γιαούρτι ή αλλιώς frozen yogurt είναι ένα εξαιρετικό, χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά υποκατάστατο για το παγωτό και είναι διαθέσιμο σε μια ποικιλία γεύσεων.

Παρασκευή, 14 Αυγούστου 2020

Θρεπτικά συστατικά

Είναι  πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά, συμπεριλαμβανομένων των βασικών μετάλλων και βιταμινών για τη γενική υγεία του σώματος. Επίσης, το γιαούρτι περιλαμβάνει  ασβέστιο, μαγνήσιο, κάλιο, φώσφορο, σελήνιο και ψευδάργυρο, συστατικά σημαντικά για τον υγιή σχηματισμό των κυττάρων, των οστών, των δοντιών και για την λειτουργία του νευρικού και ανοσοποιητικού συστήματος. Το γιαούρτι και το παγωμένο γιαούρτι είναι επίσης πλούσια στους απαραίτητους λιποδιαλυτές και τις πολύτιμες βιταμίνες. Αυτές περιλαμβάνουν τις βιταμίνες Β-2, Β-12 και Β-1. Όταν το παγωμένο γιαούρτι είναι κατασκευασμένο από εμπλουτισμένο γάλα, θα περιέχει επίσης τις βιταμίνες Α και D.

Πεπτικό Σύστημα

Το παγωμένο γιαούρτι περιέχει τα πεπτικά οφέλη των πρεβιοτικών. Τα βακτήρια του γαλακτικού οξέος που χρησιμοποιούνται για την παραγωγή γιαουρτιού παγωμένου ή μη, ενισχύουν  τη λειτουργία του πεπτικού συστήματος, μειώνουν τις αλλεργικές αντιδράσεις και μπορούν να βοηθήσουν στην πέψη της λακτόζης σε άτομα με δυσανεξία στη λακτόζη. Η κατανάλωση παγωμένου γιαουρτιού βοηθά επίσης στη μείωση των συμπτωμάτων των φλεγμονωδών νόσων του εντέρου.

Λειτουργία της Καρδιάς

Το γιαούρτι, συμπεριλαμβανομένου και του παγωμένου, βοηθά επίσης στη διατήρηση και τη βελτίωση της καρδιάς και των αιμοφόρων αγγείων με τη προαγωγή των υγιών επιπέδων της  χοληστερόλης και τη μείωση των ανθυγιεινών επιπέδων της χοληστερόλης. Αξίζει να σημειωθεί ότι με αυτό τον τρόπο, το παγωμένο γιαούρτι μπορεί να να μειώσει τον κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων, συμπεριλαμβανομένων της υψηλής αρτηριακής πίεσης και της αθηροσκλήρωσης ή σκλήρυνσης και στένωσης των αρτηριών.

Όλα τα παραπάνω είναι σημαντικά οφέλη για την υγεία μας, με την προϋπόθεση ότι το παγωμένο γιαούρτι που τρώμε είναι αγνό και δεν περιέχει πρόσθετα συστατικά όπως η ζάχαρη που όλοι γνωρίζουμε τι είδους παρενέργειες μπορεί να έχει στον οργανισμό και στη σιλουέτα μας ή χημικά πρόσθετα, τα οποία μπορούν μακροπρόθεσμα να βλάψουν σημαντικά την υγεία μας. Επιπλέον, το παγωμένο γιαούρτι μπορεί να έχει υψηλά οφέλη για τον οργανισμό και χαμηλή επιβάρυνση σε θερμίδες όταν όμως καταναλώνεται σκέτο, χωρίς πρόσθετα όπως σιρόπια, νιφάδες σοκολάτας ή ξηροί καρποί. 

Τέλος, οφείλουμε πάντα να έχουμε στο νου μας όταν καταναλώνουμε παγωμένο γιαούρτι ότι είναι υποκατάστατο του παγωτού και όχι του κανονικού γιαουρτιού.

Όροι: 
  • ΠΡΕΒΙΟΤΙΚA
Γλωσσαρι
Κατηγοριες: