Ευρωπαίος σεφ επιλέγει το μανούρι ως το καλύτερο τυρί του κόσμου

Περί ορέξεως... κολοκυθόπιτα. Κάπως έτσι θα μπορούσε να απαντήσει κανείς στον Βρετανό σεφ που επέλεξε το ελληνικό μανούρι ως το αγαπημένο του γαλακτοκομικό προϊόν. Η αλήθεια, είναι ωστόσο, ότι η Ελλάδα, είναι μια χώρα με παράδοση στα τυριά που, αν και βρίσκεται πίσω από... υπερδυνάμεις του χώρου (σ.σ. Γαλλία), κερδίζει το μερίδιό της στην αγορά, κυρίως με την ποιότητα των προϊόντων. 

Δευτέρα, 28 Αυγούστου 2017

Σε ότι αφορά το μανούρι, το Bloomberg έκανε ένα εξαιρετικό θέμα και ζήτησε από 11 κορυφαίους σεφ παγκοσμίου φήμης να αναφέρουν το αγαπημένο τους τυρί. Μέσα στη λίστα με τα αγαπημένα τυριά, βρέθηκε και το ελληνικό μανούρι, που ήταν επιλογή του ισραηλινο-βρετανού σεφ Yotam Ottolenghi, ιδιοκτήτης του Ottolenghi στο Λονδίνο. Το μαλακό τυρί από την Ελλάδα και συγκεκριμένα τη Θεσσαλία και τη Μακεδονία που παράγουν τις καλύτερες ποιότητες, ξεχωρίζει για τη λεπτή και γλυκιά γεύση του.

«Το χρησιμοποιούμε πολύ στο εστιατόριό μας. Είναι λευκό και φρέσκο, με κρέμα που προστίθεται σε αυτό η οποία το κάνει πιο γλυκό και πιο κρεμώδες από τη φέτα. Ψήνεται πράγματι καλά, συνεπώς τείνουμε να το χρησιμοποιούμε σε σαλάτες, σε πιάτα μαζί με ψημένα φρούτα ή λαχανικά. Σε αντίθεση με το χαλούμι που αναδεικνύει τη γεύση όταν σερβίρεται μόλις έχει ψηθεί, το μανούρι είναι τραγανό, συνεπώς μπορεί να καταναλώνεται και σε θερμοκρασία δωματίου», δήλωσε ο 48χρονος σεφ.

Σε ότι αφορά τα υπόλοιπα τυριά, το βρετανικό Ολντ Γουίντσεστερ, το Μπαντέλ από τις Ινδίες, Χούλιγκαν από την Αμερική, το Παρια από το Περού και φυσικά πολλά άλλα τυριά βρίσκονται στη λίστα. 

Γιώργος Παπαδημητρόπουλος

Όροι: 
Κατηγοριες: