Πέντε ιδέες που «αναβαθμίζουν» το γιαούρτι σας!

Το ελληνικό γιαούρτι θεωρείται μια από τις πιο ωφέλιμες τροφές. Όμως αν και είναι πολλοί εκείνοι που επιβάλλεται να το τρώνε για λόγους υγείας, δεν αρέσει σε όλους χωρίς κάποιο συνοδευτικό και αποφεύγουν να το τρώνε σκέτο.

Τετάρτη, 8 Μαρτίου 2017

Φυσικά, τα οφέλη του δεν παύουν να ισχύουν: πρόκειται για ένα είδος γιαουρτιού που περιέχει δύο έως τρεις φορές την πρωτεΐνη που περιέχουν τα υπόλοιπα γιαούρτια και που είναι γεμάτο με προβιοτικά φιλικά για το έντερο που βοηθάνε στη καταπολέμηση των λοιμώξεων. Πολλοί άνθρωποι οφείλουν να τρώνε περίπου 180 γραμμάρια ελληνικού γιαουρτιού την ημέρα και σε περίπτωση που θέλουν να αναβαθμίσουν τη γεύση του ακολουθούν μερικές καλές συμβουλές:

Black Forest

Τα αντιοξειδωτικά της μαύρης σοκολάτας και τα κεράσια του Black Forest συνεισφέρουν στη μείωση των οξειδωτικών βλαβών λειτουργώντας ενισχυτικά στη «δουλειά» του γιαουρτιού. Για να το φτιάξετε ανακατέψτε το γιαούρτι σε 30 γραμμάτια λιωμένης κουβερτούρας, προσθέστε κεράσια χωρίς κουκούτσια και πασπαλίστε με ζάχαρη καρύδας.

Σε ένα μείγμα με μάνγκο

Η μείωση της χοληστερόλης είναι το μεγάλο προσόν σε ζητήματα υγιεινής που προκύπτει από αυτή τη συνταγή. Για να το φτιάξετε ανακατέψτε το γιαούρτι με 1½ κουταλάκι του γλυκού κάρυ σε σκόνη και μια πρέζα πιπέρι καγιέν. Προσθέστε μια χούφτα κύβους μάνγκο, το ένα τέταρτο ενός αβοκάντο και ψιλοκομμένο κάσιους.

Με ψητά σταφύλια

Αν τα σταφύλια ψηθούν είναι ακόμα πιο γλυκά και σε συνδυασμό με το γιαούρτι η γεύση απογειώνεται για τα καλά. Ανακατέψτε 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι με το γιαούρτι και και προσθέστε 75 γραμμάτια ψητά σταφύλια, 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένα αμύγδαλα και ένα κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένο δεντρολίβανο.

Με βαλσαμική κρέμα 

Το βαλσαμικο γλάσο προσθέτει γλυκύτητα στο γιαούρτι χωρίς πάρα πολλή ζάχαρη. Ρίξτε το στο γιαούρτι μαζί με μέλι, λίγο λεμόνι και κανέλα. Στην κορυφή βάλτε μερικές φέτες φράουλας, μερικά φιστίκια και προσθέστε βασιλικό.

Μαζί με παντζάρια και καρύδια

Όπως και σε πολλές από τις προηγούμενες προτάσεις, έτσι και εδώ η συγκεκριμένη συνταγή δεν έχει να κάνει απλά με την νοστιμιά αλλά ταυτόχρονα και με την υγιεινή αφού τα παντζάρια αποτελούν πηγή για νιτρικά άλατα, τα οποία βελτιώνουν τις αντοχές ενώ τα καρύδια παρέχουν ωμέγα-3 λιπαρά. Μαζί με τις θρεπτικές ιδιότητες του ελληνικού γιαουρτιού, το μείγμα απογειώνεται. Για να το φτιάξετε ανακατέψτε το γιαούρτι με 75 γραμμάρια μαγειρεμένα παντζάρια, 2 κουταλάκια ψιλοκομμένο άνηθο, πασπαλίστε με λεμόνι και με μια πρέζα αλάτι. Στην συνέχεια, προσθέστε ψιλοκομμένα καρύδια στην κορυφή.

Όροι: 
Κατηγοριες: