Συμπληρώματα διατροφής: τα παίρνουν όσοι δεν τα χρειάζονται λένε οι επιστήμονες

Με τη νέα μόδα των συμπληρωμάτων διατροφής να κατακλύζει τα φαρμακεία και το διαδίκτυο, οι επιστήμονες διαπιστώνουν πως τελικά τα παίρνουν όσοι δεν τα χρειάζονται πραγματικά ενώ φαίνεται πως εκείνοι που τα έχουν πραγματικά ανάγκη, δεν τα έχουν βάλει καθόλου στη ζωή τους. 

 

Τετάρτη, 25 Ιουλίου 2018

Σε αυτό το παράδοξο συμπέρασμα κατέληξε ομάδα επιστημόνων που συναντήθηκε σε συνέδριο στο Σαν Φραντσίσκο και εξήγησε στο κοινό τη διαδικασία της έρευνάς του. Οι μελετητές, δημιούργησαν λίστες βάση δημογραφικών στοιχείων και μελέτησαν τις διατροφικές συμπεριφορές. 

Έτσι λοιπόν, κατέληξαν στο συμπέρασμα πως εκείνοι που είχαν υψηλό μορφωτικό επίπεδο, πρόσεχαν τη διατροφή τους και κατανάλωναν πολλά φρούτα και λαχανικά, είχαν βάλει στην καθημερινότητά τους και τα συμπληρώματα διατροφής, παρόλο που τις περισσότερες φορές δεν παρουσίαζαν κάποια ανεπάρκεια.

Αντίθετα, εκείνοι που είχαν ανάγκη από συμπληρώματα, που δεν πρόσεχαν τη διατροφή τους και συνήθως ήταν χαμηλότερου οικονομικού και βιοτικού επιπέδου, δεν έπαιρναν καθόλου συμπληρώματα διατροφής παρόλο που αρκετοί από αυτούς παρουσίαζαν διατροφικές ανεπάρκειες. 

Οι επιστήμονες καταλήγουν, πως δεν θα πρέπει να γίνεται κατάχρηση των συμπληρωμάτων διατροφής, αλλά να τα χρησιμοποιούν μόνο όσοι πραγματικά τα χρειάζονται. Σε κάθε περίπτωση, μια πλήρης και ισορροπημένη διατροφή, όπως συχνά επισημαίνουν, είναι το καλύτερο φάρμακο.

Όροι: 
Κατηγοριες: