Τροφές που ενισχύουν την ανδρική γονιμότητα…

Δεδομένου ότι υπάρχουν διάφορες βλαβερές συνήθειες που μπορούν να επηρεάσουν το ανθρώπινο σώμα, η δίαιτα που ακολουθεί κάποιος σε καθημερινή βάση έχει αποφασιστική επίδραση στην ικανότητά τους να αποκτήσει παιδιά. 

Πέμπτη, 14 Φεβρουαρίου 2019

Με τα χρόνια μια μεγάλη ποικιλία από επιστημονικές μελέτες έχουν αναδείξει τη σημασία που παίζει για την ανδρική γονιμότητα, η δίαιτα που ακολουθείται κάθε ημέρα. Για παράδειγμα, αν επιλέξετε υγιή και φυσικά τρόφιμα η γονιμότητα αυξάνεται και ενισχύεται, ενώ συμβαίνει εντελώς το αντίθετο όταν καταναλώνετε τακτικά τρόφιμα πλούσια σε λίπη και σάκχαρα. Πιο συγκεκριμένα:

Στρείδια

Τα στρείδια έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε ψευδάργυρο, που βοηθά στην αύξηση της παραγωγής του σπέρματος. Τα στρείδια αυξάνουν επίσης την τεστοστερόνη, ορμόνη η οποία είναι εξαιρετικά σημαντική και μπορεί να συμβάλει στη δημιουργία μιας εγκυμοσύνης.

Φρούτα και λαχανικά

Τα φρέσκα φρούτα και τα λαχανικά περιέχουν ένα αξιοπρεπές ποσό αντιοξειδωτικών που συμβάλλει στη γενική υγεία του σπέρματος. Δεδομένων των αντιοξειδωτικών που περιέχουν τα φρέσκα φρούτα και τα λαχανικά η ένταξή τους στην καθημερινή διατροφή θα προστατεύει το σπέρμα ενάντια σε κάθε κυτταρική βλάβη και επίσης μπορεί  να βοηθήσει την κίνηση των σπερματοζωαρίων προς τις σάλπιγγες και να γονιμοποιήσει το ωάριο. Η βιταμίνη Α που εντοπίζεται σε λαχανικά, όπως τα φυλλώδη, τα καρότα και οι κόκκινες πιπεριές και σε φρούτα όπως είναι τα βερίκοκα. Η βιταμίνη Α βοηθά στην πρόληψη τυχόν βραδύτητας στο σπέρμα. Η βιταμίνη C που βρίσκεται στις ντομάτες, το μπρόκολο, στο χυμό πορτοκαλιού αλλά και στο γκρέιπφρουτ συμβάλλει στη βιωσιμότητα του σπέρματος.

Χυμός από ρόδι

Ο χυμός ροδιού θεωρείται ένα από τα καλύτερα τρόφιμα για την αύξηση της γονιμότητας στους άνδρες. Το ρόδι είναι γεμάτο με αντιοξειδωτικά που θα προστατεύουν το σπέρμα από οποιαδήποτε κυτταρική βλάβη. Τα αντιοξειδωτικά, επίσης,  θα βοηθήσουν το σπέρμα σας να είναι ισχυρότερο και να μπορέσει να προχωρήσει με επιτυχία προς τις σάλπιγγες , όπου μπορεί να γονιμοποιήσει το ωάριο.

Ξηροί καρποί

Οι ξηροί καρποί είναι γεμάτη από ψευδάργυρο και βιταμίνη Ε. Αν συμπεριλάβετε τον  ψευδάργυρο στην κανονική διατροφή σας, θα σας βοηθήσει στη βελτίωση της ποιότητας του σπέρματος. Όμως, προσοχή, αν λαμβάνετε ψευδάργυρο κι από άλλες πηγές όπως, για παράδειγμα, τα στρείδια, είναι σημαντικό να ακολουθήσετε ένα βασικό έλεγχο των ποσοτήτων ψευδάργυρου που λαμβάνετε, για να εξασφαλίσετε ότι δεν υπάρχει υπερβολική δόση στον οργανισμό σας. Η βιταμίνη Ε που υπάρχει άφθονη στους ξηρούς , βοηθά στη βελτίωση της ζωτικότητας των σπερματοζωαρίων.

Αυγά

Τα αυγά είναι πλούσια σε δύο συστατικά που θεωρούνται εξαιρετικά για την υγεία του σπέρματος. Το πρώτο συστατικό είναι η  βιταμίνη Β12 και το δεύτερο  το σελήνιο. Η κατανάλωση αυγών θα βελτιώσει την ποιότητα, καθώς και τον αριθμό των σπερματοζωαρίων σας.

Μπρόκολο

Το μπρόκολο είναι εξαιρετική τροφή τόσο για άνδρες και όσο και για γυναίκες που προσπαθούν να τεκνοποιήσουν. Περιέχει φολικό οξύ που μπορεί να βελτιώσει τον αριθμό των σπερματοζωαρίων. Προσθέστε το σε σαλάτες  ή να συμπεριλάβετε το ως γαρνιτούρα στο κυρίως γεύμα αν  δεν είστε λάτρης του.

Κρέας

Αν αγαπάτε το κρέας, τότε έχετε έναν ακόμα σοβαρό λόγο για να το προσθέσετε στη διατροφή σας. Ιδιαίτερα το κόκκινο κρέας και η γαλοπούλα είναι πλούσιες πηγές ψευδαργύρου. Αξίζει να σημειωθεί ότι  ο η συγκέντρωση ψευδάργυρου στη γαλοπούλα και στο κόκκινο κρέας δεν είναι τόσο υψηλή, όσο στα στρείδια, άρα δεν υπάρχει κίνδυνος για υπερβολική κατανάλωση ψευδαργύρου. Να έχετε στο νου σας ότι είναι καλύτερα να τρώτε νωπή γαλοπούλα αντί για επεξεργασμένη. Το επεξεργασμένο κρέας περιέχει υψηλές ποσότητες αλατιού, καθώς και άλλα συντηρητικά που επηρεάζουν τη γενική υγεία του οργανισμού σας, καθώς και για την υγεία του σπέρματος σας.

Μπορούμε να πούμε ότι μία ισορροπημένη διατροφή, εμπλουτισμένη με τα κατάλληλα τρόφιμα είναι ο μυστικός σύμμαχος στην προσπάθεια για τεκνοποίηση.

Όροι: 
Κατηγοριες: