Προληπτική απόσυρση προϊόντων λόγω επαπειλούμενης μόλυνσής τους

Προϊόντα ευρείας κατανάλωσης αποφάσισαν να αποσύρουν οι εταιρίες Coca-Cola, Nestlé, Unilever και ΔΕΛΤΑ, καθώς αναρτήθηκε κείμενο στο διαδίκτυο, σύμφωνα με το οποίο αντιεξουσιαστές της οργάνωσης «Πράσινη Νέμεσις» έχουν επιμολύνει με υδροχλωρικό οξύ τα συγκεκριμένα προϊόντα. Τις έρευνες για τη διαλεύκανση της υπόθεσης ανάλαβε η Αντιτρομοκρατική.

Πέμπτη, 22 Δεκεμβρίου 2016

Επί ποδός μάχης η ΕΛΑΣ, η Αντιτρομοκρατική και ο ΕΦΕΤ μετά την απειλητική ανακοίνωση που αναρτήθηκε χθες σε ιστότοπο του αντιεξουσιαστικού χώρου με τίτλο «Πράσινη Νέμεσις-Πράξη 2η (Προειδοποιητικό μήνυμα).  Η οργάνωση προειδοποεί ότι, αφού αφαίρεσε από σούπερ μάρκετ συσκευασμένα τρόφιμα και αναψυκτικά των εταιρειών Coca-Cola, Nestlé, Unilever και ΔΕΛΤΑ, τα δηλητηρίασαν σκόπιμα με χλωρίνη και υδροχλωρικό οξύ, και θα τα επανατοποθετήσει στα ράφια μεγάλων αλυσίδων πολυκαταστημάτων στο διάστημα από 22/12/2016 έως 5/1/2017. Η Αστυνομία, η Ασφάλεια, η Αντιτρομοκρατική αλλά και οι αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας κινητοποιήθηκαν αμέσως, καθώς θεωρούν ως άκρως σημαντική τη συγκεκριμένη ανάρτηση, δεδομένου μάλιστα ότι το 2013 είχε σημειωθεί και άλλο περιστατικό μόλυνσης με υδροχλωρικό οξύ σε κουτάκια αναψυκτικών από την ίδια οργάνωση.
Οι αντιεξουσιαστές δηλώνουν ξεκάθαρα ότι η ενέργειά τους αυτή αποσκοπεί αποκλειστικά στο σαμποτάζ των παραπάνω εταιριών και δεν επιθυμούν να προκαλέσουν οποιαδήποτε ζημιά στους καταναλωτές. 

Σε κοινή ανακοίνωσή τους οι εταιρίες Coca-Cola, Nestlé και Unilever που εξέδωσαν σήμερα, αναφέρουν ότι καθώς η ασφάλεια των καταναλωτών αποτελεί πρωταρχική και αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα τους, μετά από συνεννόηση με τις αρμόδιες αρχές, προχωρούν άμεσα σε προληπτική απομάκρυνση των παρακάτω προϊόντων από όλα τα σημεία πώλησης στην Αττική:

  • Hellmann’s Caesar Salad Dressing (πλαστικό μπουκάλι 235 ml)
  • Pummaro «κλασικό» και «πιο συμπυκνωμένο» (χάρτινη συσκευασία των 500g και 520g αντίστοιχα)
  • Nestea Ice Tea Ροδάκινο (500ml πλαστική φιάλη, 4Χ500 πλαστική φιάλη)
  • Nestea Ice Tea Λεμόνι (500ml πλαστική φιάλη, 4Χ500 πλαστική φιάλη)
  • Coca-Cola Light (500ml πλαστική φιάλη, 4Χ500 πλαστική φιάλη)

Δόθηκαν επίσης οι παρακάτω αριθμοί επικοινωνίας χωρίς χρέωση για τους καταναλωτές:

  • Coca-Cola: 800-11-55800
  • Unilever: 800-11-99099
  • Νestea: 800-11-55800

Κλείνοντας την ανακοίνωσή τους, ζητούν την κατανόηση των καταναλωτών και πελατών τους για την οποιαδήποτε αναστάτωση και δηλώνουν πως θα ενημερώνουν συνεχώς το ενδιαφερόμενο κοινό για κάθε σχετική εξέλιση σε άμεση συνεννόηση και με τις αρμόδιες αρχές.

Από την πλευρά της η εταιρεία ΔΕΛΤΑ ανακοίνωσε ότι προχωρά προληπτικά στην προσωρινή διακοπή της διάθεσής στον Νομό Αττικής του Φρέσκου Γάλακτος - Πλήρες 1 λίτρου (χάρτινη συσκευασία/μπλε χρώμα), μετά από σύσταση των αρμόδιων αρχών. Όπως αναφέρουν οι υπεύθυνοι της ΔΕΛΤΑ στην ανακοίνωσή τους, θεωρούν ότι αυτή η ενέργεια, πέρα από τη ζημιά που δημιουργεί σε μια ελληνική εταιρία που «για περισσότερα από 60 χρόνια στηρίζει έμπρακτα την ελληνική οικογένεια, οικονομία και περιφέρεια, στρέφεται ενάντια στους κτηνοτρόφους και τους εκατοντάδες συνεργαζόμενους (δίκτυο διανομής, σημεία πώλησης, προμηθευτές) και τελικά στρέφεται άμεσα ενάντια στην ίδια την ελληνική κοινωνία».

Οι καταναλωτές μπορούν να απευθύνονται στο Κέντρο Εξυπηρέτησης ΔΕΛΤΑ, στο τηλέφωνο 800 11 99 800 για οποιαδήποτε διευκρίνιση.

Όροι: 
Κατηγοριες: