Τροφές “ερωτευμένες” με το ψυγείο!

Άλλες θέλουν το κρύο του ψυγείου για να αποθηκευτούν. Άλλες χρειάζονται απλά μισή ώρα στη συντήρηση για να εκτοξευτεί η γεύση τους και άλλες μπορούν να ζήσουν έως και έξι μήνες χωρίς πρόβλημα ακόμα και αν έχουν ανοιχτεί... 

Τετάρτη, 21 Δεκεμβρίου 2016

Υπάρχουν τροφές που είναι αυτονόητο πως διατηρούνται στο ψυγείο. Υπάρχουν και τροφές που τις αποθηκεύουμε σε ντουλάπια και ράφια. Και υπάρχουν και αυτές που πρέπει να φυλάσσονται στο ψυγείο αλλά πολλές φορές... δεν το ξέρουμε!

Ακολουθεί μια λίστα από τροφές που, αν και δεν είναι διαδεδομένο, δεν πρέπει να τις αφήνουμε εκτός ψυγείου:

Αποξηραμένα φρούτα

Είναι γνωστό πως τα αποξηραμένα φρούτα δεν χαλάνε τόσο γρήγορα όπως τα μη-αποξηραμένα ωστόσο αυτό δεν σημαίνει πως πρέπει να μένουν εκτός ψυγείου. Για την ακρίβεια, αν διατηρούνται στην κατάψυξη μπορεί να συντηρηθούν μέχρι και έξι μήνες παραπάνω σε σχέση με το φυλλάσονται οπουδήποτε άλλου.

Κόκκινο κρασί

Οι απόψεις διίστανται για το αν το κρασί και ειδικά το κόκκινο πρέπει να βρίσκεται στο ψυγείο. Πολλοί λένε πως το κόκκινο κρασί, σε αντίθεση με το λευκό, πρέπει να είναι πιο ζεστό. Όμως η αλήθεια είναι πως αν βάλεις ένα κόκκινο κρασί στο ψυγείο για περίπου μισή ώρα πριν το πιεις είναι δεδομένο πως η ποιότητά του θα εκτοξευτεί!

Μήλα

Το αγαπημένο φρούτο του Νεύτωνα, τα μήλα έχουν την φήμη πως αν τρως ένα από αυτά την ημέρα τότε... κάνει τον γιατρό πέρα. Αν τα βάζετε στο ψυγείο πάντως αντί για ένα μπολ στο τραπέζι της κουζίνας (όπως συνηθίζεται) τότε θα διευρύνεται ακόμα και κατά μία εβδομάδα το χρονικό περιθώριο εντός του οποίου μπορείτε να τα φάτε.

Τζίντζερ

Πριν ξεφλουδιστεί το φρέσκο τζίντζερ μπορεί να τυλιχτεί μέσα σε χαρτί και να αποθηκευτεί στο ψυγείο. Αν το κάνετε αυτό θα μπορεί να διατηρηθεί διαθέσιμο προς κατανάλωση μέχρι και για τρεις εβδομάδες.

Τορτίγιες

Ένα από τα σημαντικότερα αποφθέγματα της φιλοσοφίας της μεξικάνικης κουζίνας είναι πως «ό,τι είναι φρέσκο είναι και καλύτερο». Οι τορτίγιες φυσικά δεν αποτελούν εξαίρεση: μόλις ανοίξετε μια συσκευασία βάλτε την άμεσα στο ψυγείο. Ακόμα και η ημερομηνία λήξης που αναγράφεται πάνω της ενδέχεται να παραταθεί.

Κέτσαπ

Δεν έχει ιδιαίτερο πρόβλημα συντήρησης, άλλωστε η υψηλή περιεκτικότητά του σε οξύ κρατάει μακριά τα βακτήρια. Αν μπει όμως στο ψυγείο μπορεί να χρησιμοποιηθεί μέχρι και έξι μήνες μετά το άνοιγμά του!

Όροι: 
Κατηγοριες: