Κυκλοφόρησε στην αγορά γενετικά μεταλλαγμένος σολομός

Ο Αμερικανικός Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA), έδωσε το πράσινο φως για την κυκλοφορία στην αγορά, γενετικά μεταλλαγμένου σολομού. Αγνοώντας την ηχηρή αντίδραση εκατομμυρίων καταναλωτών και πολλών μελών του αμερικανικού Κογκρέσου, ο FDA, επέτρεψε την κυκλοφορία του μεταλλαγμένου σολομού. 

 

Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου 2016

Περιβαλλοντικές και οικολογικές οργανώσεις αλλά και σύλλογοι καταναλωτών δήλωσαν την οργισμένη αντίθεσή τους για αυτή την πρωτοφανή απόφαση που θα ξεσηκώσει κύμα αγωγών. Οι αντιδρώντες αναφέρουν, πως η απόφαση αυτή, θα δημιουργήσει ένα κακό προηγούμενο στη βιομηχανία τροφίμων που θα βρει πρόσφορο έδαφος να παραπλανήσει τους καταναλωτές με σκοπό το κέρδος. 
Η εταιρία AquaBounty, υπεύθυνη για τον γενετικά μεταλλαγμένο σολομό, κατηγορήθηκε και για ελλιπή μέτρα προστασίας του περιβάλλοντος ενώ αρκετοί έχουν ήδη υποβάλλει μηνύσεις στην κυβέρνηση του Καναδά που επέτρεψε να αναπαραχθούν στα ύδατά της τα μεταλλαγμένα αυγά σολομού. 

Μια έρευνα, ήδη αποκάλυψε, πως ο μεταλλαγμένος σολομός μπορεί να ζευγαρώσει με επιτυχία με ένα είδος πέρκας, δημιουργώντας νέα είδη ψαριών και θέτοντας σε κίνδυνο προς εξαφάνιση ένα ολόκληρο ζωικό είδος. Τέλος, θα πρέπει να σημειωθεί, πως ο γενετικά μεταλλαγμένος σολομός δεν θα φέρει ιδιαίτερη σήμανση, γεγονός που από μόνο του θα πρέπει να ξεσηκώσει τους απανταχού καταναλωτές που δεν θα γνωρίζουν τι βάζουν στο πιάτο τους.

Όροι: 
Κατηγοριες: