Πιο ασφαλές street-food στους δρόμους του Μπαγκλαντές

Χάρη σε μια πρωτοβουλία της πόλης Khulna και της Διεθνούς Οργάνωσης Τροφίμων των Ηνωμένων Εθνών, το street food στο Μπαγκλαντές πέρα από φθηνό είναι πλέον πιο υγιεινό και πιο ασφαλές για τον καταναλωτή!

Τετάρτη, 23 Νοεμβρίου 2016

Οι δρόμοι του Μπαγκλαντές ήταν ανέκαθεν γεμάτοι από μικροπωλητές που ετοίμαζαν και πωλούσαν μικρές, τοπικές νοστιμιές χωρίς όμως να τηρούνται οι βασικοί κανόνες υγιεινής.
Με την αλματώδη ανάπτυξη ωστόσο, της πόλης Khulna, και την παράλληλη αύξηση του πληθυσμού της, έγινε επιτακτική η ανάγκη για περισσότερα σημεία πώλησης φθηνού φαγητού αλλά και πιο υγιεινού. Μετά από πρόταση της Διεθνούς Οργάνωσης Τροφίμων των Ηνωμένων Εθνών, βρέθηκαν και εκπαιδεύτηκαν 500 πωλητές πρόχειρου φαγητού σε νέες μεθόδους παρασκευής του, με έμφαση στα καθαρά, υγιεινά υλικά και στην τήρηση των κανόνων υγιεινής. 

Street-food με πιστοποίηση!

Μετά την εκπαίδευση συγκροτήθηκε ένα σώμα ελεγκτών υγιεινής που θα επιθεωρεί τακτικά τους πάγκους των μικροπωλητών προκειμένου να διαπιστώνει αν τηρούνται οι βασικές αρχές υγιεινής ενώ στον αγώνα για καθαρότερα τρόφιμα μπήκαν και τα τοπικά σχολεία με τους δασκάλους τους που διδάχθηκαν τις βασικές αρχές υγιεινής της παρασκευής τροφίμων και με τον τρόπο τους συνέβαλαν στην «επιθεώρηση» των πάγκων των μικροπωλητών.

Τα αποτελέσματα του «πειράματος» ήταν πράγματι ενθαρρυντικά για όλους. Αφενός, για τους καταναλωτές, προσφέρθηκε φρέσκο και καλομαγειρεμένο φαγητό με σεβασμό στους κανόνες υγιεινής ενώ και οι μικροπωλητές από την άλλη, είδαν τις πωλήσεις τους να εκτοξεύονται καθώς το φαγητό τους έγινε πλέον περιζήτητο. Ευχή πλέον όλων είναι, η Khulna, να αποτελέσει παράδειγμα και για άλλες πόλεις, αναβαθμίζοντας την ποιότητα του street food για το καλό όλων. 

Όροι: 
Κατηγοριες: