Αποσύρονται από την αγορά συμπληρώματα κουρκουμίνης

Εταιρία που έχει τη βάση της στο Ηνωμένο Βασίλειο, αποσύρει εσπευσμένα όλες τις παρτίδες συμπληρωμάτων κουρκουμά εξαιτίας των υψηλών επιπέδων κουρκουμίνης που περιέχονται στο σκεύασμα.

Πέμπτη, 14 Ιουνίου 2018

Σύμφωνα με προειδοποίηση που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της Ιρλανδικής Αρχής για την Ασφάλεια των Τροφίμων (Food Safety Authority of Ireland), όλες οι παρτίδες της κατασκευάστριας εταιρίας του σκευάσματος Natures Aid Standardised Turmeric (High Potency Turmeric extract providing 95% Curcumins), αποσύρονται καθώς «κάθε κάψουλα παρέχει περισσότερο από την αποδεκτή ημερήσια πρόσληψη κουρκουμίνης». Το συγκεκριμένο συμπλήρωμα είναι ένα τυποποιημένο εκχύλισμα ρίζας υψηλής δραστικότητας το οποίο παρέχει 95% κουρκουμίνες. Κάθε κάψουλα περιέχει 400mg εκχύλισμα ρίζας κουρκουμά που ισοδυναμεί με 10.000mg ξηρής ρίζας.

Η κουρκουμίνη είναι μια κίτρινη χρωστική που απαντάται φυσικά στον κουρκουμά, δηλαδή τα ριζώματα του φυτού Curcuma longa L. Ο κουρκουμάς έχει ισχυρές αντιοξειδωτικές ιδιότητες που βοηθούν στην καταπολέμηση των φλεγμονών, στην πέψη και στις χολικές εκκρίσεις. Προστατεύει επίσης το ενδοθήλιο του στομάχου από υψηλά επίπεδα οξύτητας.

Για περισσότερο από δύο χιλιετίες, έχει χρησιμοποιηθεί ως βασικό διατροφικό στοιχείο και ως φάρμακο.

Η εταιρία Natures Aid παράγει και παρέχει σε 50 περίπου χώρες του κόσμου συμπληρώματα διατροφής για περισσότερο από τρεις δεκαετίες. Ιδρύθηκε το 1981 και είναι μία από τις αγαπημένες βρετανικές μάρκες για βιταμίνες, συμπληρώματα και φυτικά προϊόντα τα οποία κατασκευάζονται στο δικό τους εργοστάσιο στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Οι συνιστώμενες δοσολογίες συνήθως είναι μεταξύ 400 - 1800 mg τυποποιημένης σκόνης κουρκουμίνης ή καψουλών την ημέρα.

Φωτεινή Πουρνάρα

Πηγή: fsai.ie

Όροι: 
Κατηγοριες: