Η νεολαία που καινοτομεί: Τα τρόφιμα του μέλλοντος

Μια βραδιά αφιερωμένη στα pitch ελληνικών και γαλλικών νεοφυών επιχειρήσεων που θεωρούνται πρωτοπόροι αυτού του τομέα.

Για την 9η βραδιά του κύκλου «Η Νεολαία που καινοτομεί», το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος εξερευνά τη θεματική των «τροφίμων του μέλλοντος». Το διατροφικό μας περιβάλλον ήδη επηρεάζεται από το πάντρεμα της διατροφής με την τεχνολογία, δηλαδή από τον τομέα Foodtech, ώστε να τρεφόμαστε καλύτερα και διαφορετικά.

Πέμπτη, 25 Ιανουαρίου 2018

Στο καινούριο αυτό πεδίο, η Γαλλία διαθέτει ηγετική θέση σε παγκόσμιο επίπεδο, με τη συμβολή ενός οικοσυστήματος 400 νεοφυών επιχειρήσεων που συνδέεται με την εικόνα της ως χώρα της γαστρονομίας. Ποια άλλα τρόφιμα ακολουθούν; 

Πρόγραμμα:
19.00 | Εναρκτήρια ομιλία από τον Christophe Chantepy, Πρέσβη της Γαλλίας στην Ελλάδα.

19.10 | Eισαγωγικό pitch με τoν Κυριάκο Μελά, Σεφ, σύμβουλο γαστρονομίας και ιδρυτή της πρώτης σχολής μαγειρικής για παιδιά στην Ελλάδα Kids Cooking Club.

19.25 | Pitch νεοφυών επιχειρήσεων με τους:
 Clément Scellier, συνιδρυτή της Jimini’s
 Ελένη Γώγου, συνιδρύτρια της Natural Food Additives
 Nicolas Richardot, ιδρυτή της Tassiopée
 Ελένη Σταθοπούλου, διευθύντρια της Messinian Hub
 Ελένη Παρασκευοπούλου, Ειρήνη Παπαμιχαήλ, συνιδρύτριες της Avoyog
 Nicolas Sendowski, διευθυντή της Feed
 Συντονισμός της βραδιάς από τoν Κυριάκο Μελά

21.00 | Γιορτή με κοκτέïλ από το λάιμ bistro

Είσοδος ελεύθερη.

Tαυτόχρονη μετάφραση.

Θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης.

www.ifg.gr

Κύκλος Η νεολαία που καινοτομεί: Tα τρόφιμα του μέλλοντος

01.02.2018, 19.00 – Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος

Με επιχειρήσεις από τον κλάδο του Foodtech:
AVOYOG, FEED, JIMINI’S, MESSINIAN HUB, NATURAL FOOD ADDITIVES, TASSIOPÉE

Συντονισμός : Κυριάκος Μελάς, Σεφ, Σύμβουλος & Ιδρυτής της σχολής KIDS COOKING CLUB
 

Όροι: 
Κατηγοριες: